Erdoğan'dan Ak Parti milletvekillerine '1 numaralı görev'

"Bana göre 1 numara, süratle adımını atmanız gereken Parlamento İç Tüzüğü'nü değiştirmenizdir."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti milletvekillerinden 'Meclis İçtüzügü'nü süratle değiştirmelerini' istedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki iftar programında Ak Parti milletvekillerini ağırladı. İftar sonrası yaptığı konuşmada milletvekillerine "Yol arkadaşlarım" diye seslenen  Erdoğan, Ak Parti'nin kurulduğu günden bu yana geçirdiği süreçten bahsettikten sonra şunları söyledi:

"Bu akşamki iftarımızda kurucu genel başkanı olmaktan şeref duyduğum bu hareketimizin, genel merkez yöneticileri ve Meclis grubunun siz kıymetli mensuplarıyla bir arada olmanın memnuniyeti içerisindeyim. Bu hareket malum erdemliler hareketi olarak başlamıştı. Genel başkanlar değişmiş ama bu siyasi hareketi bu ülkenin ümidi haline getiren ilkeler sabit kalmıştır. Bu değişim geleneğinin diğer siyasi hareketlere de örnek olmasını diliyorum. Kasetle, manipülasyonla veya siyaset dışı güçler vasıtasıyla değil, siyasi hareketleri var eden, teşkilatlarının ve tabanlarının iradesiyle yaşanan değişimlerin çok daha sağlıklı olacağına inanıyorum."

"İÇTÜZÜK İLKELLİK OLUŞTURUYOR"

AK Parti'nin 22 Mayıs'ta gerçekleştirilen 2'nci Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkanlığa seçilen Başbakan Binali Yıldırım'ı tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Meclis grubumuzda görev yapan milletvekillerimiz Türkiye'nin zor bir döneminde gerçekten tarihi bir mücadele veriyor.  Meclis gündeminde pek çok önemli konular var. Bunları mutlaka hayata geçirerek Türkiye'nin önünü açmanız, yürüyüşü hızlandırmanız gerekiyor. Bana göre 1 numara süratle adımını atmanız gereken Parlamento İç Tüzüğü'nü değiştirmenizdir. Çünkü parlamentonun şu andaki çalışmasına adeta mevcut İç Tüzük bir ilkellik getiriyor. Bu ilkellikten kurtulmamız lazım. "

'ABD'DE HERKES ALLAH RAZI OLSUN DEDİ'

Dünya şampiyonu boksör Muhammed Ali'nin cenazesi için gittiği ancak yarıda bırakarak döndüğü ABD ziyaretine ilişkin de konuşan Erdoğan, şöyle dedi:

"Muhammed Ali bizim için niçin önemliydi biliyor musunuz? Çünkü o ringlerde sadece kendisi için değil, asıl tüm dünyadaki mazlumlar, mağdurlar, Müslümanlar için dövüşüyordu. Muhammed Ali'nin rakibi ringde karşısında duran kişi değil, dünyadaki tüm zalimler, kötüler, alçaklardı. Şu anda Türkiye'ye olan bakış da bunun benzeridir. Türkiye, 3 milyon sığınmacıyı barındırırken kendisi de dünyanın tüm mazlumların gönlünde müstesna bir yere oturuyor. Amerika'daki bu seyahatte de yanımıza gelenlerin hepsi 'Allah sizden razı olsun' diyorlardı. Bu insanların başlarını öne eğdirmeye, yüreklerini burkmaya hakkımız yok."

(DHA/Ankara)