Kılıçdaroğlu'ndan teşkilatlara talimat!

Şehit cenazesinde kendisine yönelik saldırının ardından 'Artık kendi önlemimizi alacağız' diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti teşkilatlarına bir talimat gönderdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan MYK toplantısında, İstanbul’da şehit cenazesinde yaşananlar değerlendirildi. Kılıçdaroğlu, Vezneciler’deki terör saldırısında yaşamını yitiren polis memurları için Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde, önüne kurşun atılmasının ardından yaptığı açıklamada, “Artık kendi önlemimizi kendimiz alacağız” demişti.

MYK toplantısında o sözlerine açıklık getiren Kılıçdaroğlu, “Bundan sonra daha dikkatli olacağız. Kimsenin bu tür hareketlerde bulunmasına izin vermeyeceğiz. Sizden bir ricam olacak. Lütfen, örgütümüzü de uyarın, kimsenin sokağa dökülmesini istemiyorum. Türkiye, yeterince kutuplaştı, kamplaştı. Biz buna izin veremeyiz. Oyuna gelmeyeceğiz. Düşüncemizden, değerlerimizden ödün vermeyeceğiz ancak sağduyuyu elden bırakmayacağız” dediği öğrenildi.

CHP Lideri, MYK toplantısında da bu sözlerini tekrarlayarak, bundan sonraki süreçte daha tedbirli olunması gerektiğini söyledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün, İstanbul Vezneciler'deki terör saldırısında can veren polisler Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü için Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze törenine katılmıştı.

Cenaze öncesi ve sonrası gergin anlar yaşanmıştı. Cenaze çıkışı Kılıçdaroğlu'na mermi atılmış, 4 kişi gözaltına alınmıştı ve ifadelerinin alınmasının ardından savcılık kararıyla serbest bırakılmıştı.