Özgür Özel: İbrahim Kalın'ın sadece soyadı kalın değil...'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyla ilgili sert konuştu...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne mermi atılmasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemlerinin neden olduğunu savunarak konuyla ilgili bir özür beklediklerini bildirdi. Özgür Özel, "Özür gelmezse bu konuda bu söylemleri tekrar eden cumhurbaşkanı ve sözcüsü, yalan haberleri köpürten kuruluşlara karşı dava açacağız. Biz o kurşunu attırmamasını da biliriz. Ama bu legal standartlar içinde siyaset yapan bir partinin alması gereken bir karar değil. Bu güvenlik güçlerine hakaret olur. Türkiye Cumhuriyeti'ni hafife almak olur. Hukuki savaşı da burada veririz. O çelengi de koruruz. Koruyamayanın kafasına o çelengi geçirmesini de biliriz. İbrahim Kalın'ın ifadelerini okuduğunuzda sadece soyadının değil kafasının da kalın olduğu ortaya çıkıyor. Sen kimsin? Kınamıyor, duruş göstermiyor, 'tedbir alınmalı' demiyor. Saldırıya karşı 'Vatandaşın tepkisidir' diyor. Böyle konuşulursa istenmeyen olaylar olur, saldırılar olur. Bundan sonra bir kişinin burnu kanasa, bir kişinin parmağı incinse sorumlusu bunlar. Vatandaşımıza şikayet ediyoruz. Vallahi de yalan billahi de yalan. Bunlara kimse inanmasın. Böyle siyasi rant devşirmeye çalışanları CHP olarak kınıyoruz. Vatandaşımızın temiz yüreklerine sesleniyoruz; vallahi de yalan billahi de yalan. Her türlü fütursuzca davranış, ahlaksızca söz her türlü saldırı cumhurbaşkanının sorumluluğundadır" dedi.

'CUMHURBAŞKANI GERÇEK DIŞI SÖZLERİ GERÇEK GİBİ ANLATIYOR'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediklerinin kaosa neden olduğunu söyleyerek bu söylemlerden dolayı ülkenin adeta bir iç savaşa doğru sürüklendiğini belirtti. Özel, "Cumhurbaşkanı ülkenin vatandaşlarının birbiriyle çatışacak hale gelmesinin kendisine bir fayda sağlayacağını zannediyor. Gerçek dışı sözleri, yalanları gerçek gibi anlatıyor. Kendisini inandırıyor. Makamın kendisine verdiği yetkiyle, o makama duyulan saygıyı istismar ederek yalanları gerçek gibi anlatıyor. Örneği Kabataş yalanını söylediğinde 'gözlerimle gördüm' demişti. 'İzledim' dedi. Böyle bir şey olmadığı ortaya çıktı. 'Camiye ayakkabıyla girdiler, içki içtiler' dedi. Yalan olduğu ortaya çıktı. Bunlardan ders almadık, şimdi çıkıyor 'bu ülkede muhalefetin başı olacaksın teröristi hastanede ziyaret edeceksin' diyor. Bu lafı duyan vatandaş Kılıçdaroğlu'nun hastanede terörist ziyaret ettiğini sanıyor. Vatandaşlarımızın insafına sığınıyoruz Cumhurbaşkanını bu tavrından. Bu yaptığından bu ülke fayda görmez. Biz de görmeyiz kendisi de görmez. Ah almakla haksızlık yapmakla hedef göstermekle olmaz. Sonra da vatandaşa havale ediyor" diye konuştu.

'İBRAHİM KALIN'IN KAFASININ DA KALIN OLDUĞU ORTAYA ÇIKIYOR' 

Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'na İstanbul'daki şehit cenazesinde yapılanlardan sonra Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarını eleştirdi. Özgür Özel, mermi atan ve çelengi kıranların kınamadığını söyleyerek şöyle dedi: "İbrahim Kalın'ın ifadelerini okuduğunuzda sadece soyadının değil kafasının da kalın olduğu ortaya çıkıyor. Sen kimsin? Kınamıyor duruş göstermiyor tedbir alınmalı demiyor. Saldırıya karşı 'Vatandaşın tepkisidir' diyor. Böyle bir şey olabilir mi? Sonra Türkiye'nin bir yerinde bu sözleri kabul eden birçok vatandaş yanlış kanaate kapılıyorlar."

'VALLAHİ DE YALAN BİLLAHİ DE YALAN" 

Özgür Özel CHP'ye yapılan her saldırıdan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı sözcüsünün sorumlu olduğunu kaydederek şöyle konuştu: "Böyle konuşulursa istenmeyen olaylar olur saldırılar olur. Bundan sonra bir kişinin burnu kanasa, bir kişinin parmağı incinse sorumlusu bunlar. Vatandaşımıza şikayet ediyoruz. Vallahi de yalan billahi de yalan. Bunlara kimse inanmasın. Böyle siyasi rant devşirmeye çalışanları CHP olarak kınıyoruz. Vatandaşımızın temiz yüreklerine sesleniyoruz; vallahi de yalan billahi de yalan."

"SANA 'SUS ALİ' DEDİLER SUSUYOR MUSUN?" 

Başbakan Binali Yıldırım'ın Kemal Kılıçdaroğlu'na atılan mermiden dolayı tek bir açıklama yapmadığını söyleyen Özgür Özel şu ifadeleri kullandı: "Binali Yıldırım söyleyecek bir sözününüz var mı? Bugün gün değildir düşük profilli olmayı ispatlamanın. Başbakanlık koltuğunda oturuyorsan makamın zorunlulukları vardır. Bunu yapmak zorundasın. Geçmiş olsun telefonunu geçtik, sorumlu bir dile sahip olman lazım. Sana 'Sus Ali' dediler susuyor musun? Binali bir kelime konuş. Bir şey söyle. Bu ülke böyle gitmez. Sokaklarda CHP'li gençlerin cenazelerde çelengimizi korumasını, Erdoğan'a uysak bunları talimatlandırmamız lazım. Bu ülke bunu hak etmiyor. Bunların yapılmaması lazım. CHP'yi kuranlar bir mermiden korksalardı bugün ne TC, ne bu meclis, ne bu mecliste iktidar, muhalefet, cumhurbaşkanı diye bir şey olurdu. Bizi kimse ne kurşunla ne tehditle korkutmaya çalışmasın."

"KORUYAMAYANIN KAFASINA O ÇELENGİ GEÇİRMESİNİ BİLİRİZ" 

Özgür Özel gazetecilerin şehit cenazesindeki olaylara ilişkin CHP'nin ne yapacağının sorulması üzerine şu yanıtı verdi: "Hükümetten aklı selim açıklama bekliyoruz bugün. Cumhurbaşkanı ve sözcülerinden bir özür, bir geri alma, bir tekzip bekliyoruz. 'Bu ülkede muhalefetin başı olacaksın teröristi hastanede ziyaret edeceksin' lafı, orada asker var bekleyen. Orada içeri sinek, kuş girse deftere kayıt yapılır. Ana muhalefet partisi hangi hastanede hangi teröristi ziyaret etmiş göstersinler. Özür gelmezse bu konuda bu söylemleri tekrar eden cumhurbaşkanı ve sözcüsü, yalan haberleri köpürten kuruluşlara karşı dava açacağız. Biz o kurşunu attırmamasını da biliriz. Ama bu legal standartlar içinde siyaset yapan bir partinin alması gereken bir karar değil. Bu güvenlik güçlerine hakaret olur. TC'yi hafife almak olur. Hukuki savaşı da burada veririz. O çelengi de koruruz. Koruyamayanın kafasına o çelengi geçirmesini de biliriz. Ama doğru değildir. Devleti yönetenler sorumlu dille davranacaklar ve bilecekler. Herkes görevini yapsın. Cumhurbaşkanı millete havale ediyor. Açıkça provokatörlerin de yardımıyla bir lince tabi tutmaya çalışmaktadır. Her türlü fütursuzca davranış ahlaksızca söz her türlü saldırı cumhurbaşkanının sorumluluğundadır.

AHMET HAKAN'I AKP HEDEF GÖSTERDİ 

Ahmet Hakan'a saldırının neden olduğunu hepimiz biliyoruz. AKP hedef gösterdi Ahmet Hakan'ı. Tahir Elçi'nin öldürüldüğü günden önceki bir aylık süreçte kendisinin nasıl terörist ilan edildiğini biliyoruz. Bugün çıkmış AKP'liler 'Tahir Elçi barış elçisidir' diyor. Öyleyse siz barış elçisini bir ay boyunca hedef gösterdiz." (Nursima KESKİN/ANKARA/DHA)