YSK Başkanı'na Erdoğan'ın diploması soruldu: Verecek yanıtım yok

YSK Başkanı Sadi Güven, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite diplomasıyla ilgili soruya yanıt vermekten kaçındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR  -  Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'na aday olurken üniversite diplomasını YSK'ya teslim edip etmediği yolundaki soruyu yanıtsız bıraktı.

Diken'den Tunca Öğreten, Cumhurbsaşkanlığı seçimlerinde aday olan Selahattin Demirtaş ile Ekmeleddin İhsanoğlu'na ulaşarak, adaylık başvurusu yaparken üniversite diplomalarını YSK'ya teslim edip etmediklerini sordu. Zira Anayasa'ya Cumhurbaşkanı seçilebilmek için dört yıllık fakülte ya da yüksek okuldan mezun olmak gerekiyor.

Demirtaş, 2014’teki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi YSK'nın kendisinden üniversite diplomasını istediğini belirterek,“YSK’ya tasdikli diploma örneğimi teslim ettim” dedi.

Seçimlerin diğer adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’ysa şunları anlattı: “YSK’ya, talepleri üzerine üniversite diplomamın yanı sıra yüksek lisans, doktora, doçentlik ve profesörlük belgelerimin tümünü teslim ettim.”

Tunca Öğreten, haberinde telefonla ulaştığı YSK Başkanı Sadi Güven’e, “Seçimlerden önce diğer adaylar, kurumunuza diplomanın yanı sıra sahip oldukları tüm öğrenim belgelerini ilettiklerini söylediler. Sayın Cumhurbaşkanı’nın da tarafınıza dört yıllık üniversite diplomasını vermiş olması gerekiyor. Bu belgeler size teslim edildi mi” diye sorduğunu Güven'in ise kendisine üç gün sonra dönüş yaparak, “Sorularınıza verecek yanıtım yok” dediğini aktardı.

SÖZCÜ KALIN: ÇOK DA ÖNEMLİ DEĞİL

Öte yandan bu gün basının karşısına geçerek açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'a da Erdoğan'ın üniversite diploması olmadığı yönündeki iddialar soruldu. Kalın, bu soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasının internette olduğunu belirterek yanıt verdi.

Daha önce konuyla ilgili hem Cumhurbaşkanlığı'ndan hem de Marmara Üniversitesi’nden açıklama yapıldığını kaydeden Kalın, “Ciddiye alınmayacak mecralarda gündeme getirilen bir konu. Sayın Cumhurbaşkanımızın diploması internette var”diye konuştu.

Diploma tartışmasının ‘çok da önemli olmadığını’ öne süren  Kalın,“Ülke bu gündemdeyken köpürtülüyor. Herkese kopya mı yollayacağız?” dedi.