Kılıçdaroğlu'na Selina Doğan'lı soykırım eleştirisi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'de genel başkan ve yönetim değişikliği için harekete geçen grubun başını çektiği belirtilen eski milletvekili Şahin Mengü, köşe yazısında Selina Doğan'ın milletvekili yapılması üzerinden Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Aydınlık gazetesinde bugün (7 Haziran) yayınlanan yazısında Almanya'da parlamentonun kabul ettiği Ermeni soykırımı yasasını ele alan Mengü karar nedeniyle hükümeti eleştirirken CHP yönetimine de yüklendi. 1 Kasım'da İstanbul'dan seçilen Ermeni milletvekili Selina Doğan üzerinden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiri getiren Mengü'nün yazısının ilgili bölümü şöyle:

Ne yazık ki, Ana Muhalefet partisinden de ülkenin onurunu koruyacak etkili önlemlerin alınması için hükümete de bir çağrı gelmemiştir.

Böyle çağrı gelmediği gibi, Kılıçdaroğlu’nun Almanya gezisinde de Sosyal Demokrat ve Yeşiller Partisi yetkilileri ile konuşulurken, bu konuya hiç temas etmediği anlaşılmaktadır.

Nasıl temas etsin ki, Selina Doğan isimli hanım Milletvekili adayı gösterildiği zaman HEM DE PARTİ PROGRAMINA AYKIRI OLARAK “Ermeni soykırımının 100. yılında CHP’den aday yapılmam anlamlıdır” dememiş miydi?

Buna ses çıkartmayan Kılıçdaroğlu’ndan SIRF YASAK SAVMAK İSTERCESİNE “talihsiz” nitelemesinden başka bir şey söylemesi, ülkenin onurunu korumaya yönelik bir tepki vermesi de beklenemezdi.

İktidar da, muhalefet de ülkenin onurunu koruyacak bir tepki vermemişler/verememişlerdir.