Kurtulmuş: Yargı Cumhurbaşkanlığına bağlıdır

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş yüksek yargı başkanlarının Erdoğan'la geziye çıkmasını "Son derece normal son derece insani bir durum. Ortada yargı bağımsızlığını ihlal eden bir mesele yoktur” diye değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, yüksek yargı başkanlarının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rize gezisine katılmasına yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Kurtulmuş, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında 65'inci Hükümet'in Çankaya Köşkü'ndeki ilk Bakanlar Kurulu toplantısı sürerken gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ve Sayıştay Başkanı Recai Akyel'in, Erdoğan'ın Rize gezisine katılmasının yargı bağımsızlığına aykırı olduğu yönündeki eleştirilere şu yanıtı verdi:

“Yargı kurum ve kuruluşları son olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en üst makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamına bağlıdır. Yüksek yargı mensupları başkanlarının herhangi bir şekilde Cumhurbaşkanı çağırdığı zaman bir toplantıya katılırlar. Yargı başkanlarının Cumhurbaşkanı’mızın bulunduğu bir toplantıya katılması hiçbir şekilde yadırganacak bir husus değildir. Cumhurbaşkanı ne bu toplantılarda onların yargı faaliyetlerine müdahale etmiştir ne de çay toplama faaliyetlerine katıldıkları zaman yargı bağımsızlıklarını ihlal etmişlerdir. Son derece normal son derece insani bir durum vardır. Ortada yargı bağımsızlığını ihlal eden bir mesele yoktur.”