Figen Yüksekdağ hastanelik oldu

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - VAN'ın Muradiye İlçesi'nde 'Halkla buluşma' toplantısına katılmak üzere sabah saatlerinde Türk Hava Yollarına ait uçakla kente gelen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, mide rahatsızlığı nedeniyle götürüldüğü hastanede tedaviye alındı

Van'ın Muradiye ilçesi'nde bugün öğle saatlerinde düzenlenmesi planlanan 'Halkla buluşma toplantısına' katılmak üzere sabah saatlerinde uçakla kente gelen HDP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, halkla buluşma toplantısı öncesi geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Van Özel Lokman Hekim Hayat Hastanesi'ne götürüldü. Yüksekdağ'ın burada tedaviye alındığını duyan Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Adem Geveri ve partililer, hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı.Yüksekdağ'ın Muradiye ilçesindeki 'Halkla buluşma' programına da katılmadığı belirtildi.

YÜKSEKDAĞ TABURCU EDİLDİ

Van'a gelen, ancak rahatsızlandığı için Lokman Hekim Hayat Hastanesi'nde tedavi altına alının HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, saat 16.00 sıralarında taburcu edildi. Hastane Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Serhat Tokgöz, Figen Yüksekdağ’ın sabah saat 10.50'de hastanenin acil servisine karın ağrısı ve kusma şikayeti ile geldiğini söyledi. Tokgöz, Yüksekdağ'ı gözlem ve tetkik amaçlı hastaneye yatırarak izlediklerini belirterek, "Şikayetleri araştırdık. Besin zehirlenmesi şüphesi vardı. Tedavisi tamamlandı, Genel durumu iyi olduğu için taburcu ettik" dedi.

HDP'DEN AÇIKLAMA

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın hastaneye kaldırılmasına ilişkin HDP Basın Birimi'nden de bir açıklama yapıldı. Açıklamada, 'Eş Genel Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ, bugün (30 Mayıs Pazartesi) Van'da, sindirim sistemi enfeksiyonu şüphesiyle hastanede sağlık kontrolünden geçmiş, bir süre hastanede kalmış, yapılan tetkiklerde bir sorun görülmeyince saat 16:00'da taburcu olmuştur. Sayın Yüksekdağ'ın sağlık durumunda herhangi bir sorun bulunmamaktadır' denildi.

Öte yandan Yüksekdağ'ın katılamadığı etkinliğin açık havada yapılmasına izin verilmedi. Polisin, Van'da 4 Haziran tarihine kadar açık hava toplantılarına izin verilmeyeceğini belirtmesi üzerine HDP, BDP ve DTK yönetcilerinin katıldığı halk buluşması salonda yapıldı. (VAN/DHA)