Erdoğan: Pilotun hatası!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisiyle birlikte Rize'de çay toplayan, ardından Kırşehir'de açılışa katılan yüksek yargı başkanlarına yönelik eleştiriler için, "Ben yargının da, yürütmenin de, yasamanın da Cumhurbaşkanıyım. Bunlar (muhalefet) daha alışmadılar buna ama daha çok alışacaklar" dedi. Rusya ve İsrail'e de yeşil ışık yakan Erdoğan'ın, Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili sözleri de oldukça dikkat cekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ülkelerine yapacağı ziyaret öncesi düşürülen Rus uçağı, İsrail ve Rusya ilişkileri ile yüksek yargı mensuplarıyla yaptığı gezilere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

HESAP TÜRK PİLOTA MI KESİLİYOR?

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Yunanistan ziyaretinde, Türkiye ile ilişkileri iyileştirmeyi dikkate almaya hazır olduğunu ancak, bu konuda Ankara'nın atması gereken olduğunu belirtmesi üzerine Erdoğan, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Putin'in ne istediğini anlamakta zorluk çektiğini belirten Erdoğan, konuya ilişkin şunları söyledi: “Beni meraklandıran konu, bizden nasıl bir ilk adım bekleniyor. Onu anlamakta zorlanıyorum. Biz Türkiye olarak suçlu sandalyesinde oturan bir ülke değiliz. Kaldı ki Sayın Putin ile bizim ilişkilerimiz gerçekten çok farklı bir noktadayken, iki iyi dost konumundayken bu noktaya gelmesi, veya bir pilotun yapmış olduğu bir yanlış sebebiyle koskoca Türkiye’yi feda etmesi son derece düşündürücüdür. Temenni ederim ki bir an önce bu sıkıntı aşılır ve Türkiye ile Rusya son 10 yıl içinde attıkları adımları yeniden atarlar, atmaya devam ederler.”

'ALIŞACAKLAR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisiyle birlikte önce Rize'de çay toplayan, ardından Kırşehir'de açılışa katılan yüksek yargı başkanlarının eleştirilmesine ilişkin olarak, "Ben yargının da, yürütmenin de, yasamanın da Cumhurbaşkanıyım" dedi. Erdoğan, muhalefete, "Bunlar daha alışmadılar buna ama daha çok alışacaklar" diye konuştu.

İSRAİL İLE KALDI BİR ADIM

Erdoğan, İsrail ile işkiler ve Efes tatbikatıyla ilgili de şu açıklamalarda bulundu:

Temennimiz o dur ki bizim söylediğimiz özürdü, tamam. Tazminattı o da tamam gibi görünüyor. Üçüncüsü ambargoydu. Filistin’de ciddi bir elektrik sıkıntısı var. Bunun giderilmesi için bazı teklifler yaptık. Su sıkıntısı var. Bu konuda tekliflerimiz oldu. Gelişmeler olumlu gibi görünüyor. Bunları aşabilirsek bir diğer konu da okul, hastane gibi, okulların yapılması, hastane yapılması konusunda müsaade edilirse bizler Türkiyeolarak yapacağız. Gıda v. İse Türkiye üzerinden olursa kabul ederiz diyorlar.

EFES TATBİKATI

Bugüne kadar, bu son tatbikata kadar böyle bir çoklu katılım olmamıştı. Bu katılımın çoklu olması aynı zamanda gerek savunma sanayinde, bir dayanışmanın, NATO ülkesi olanlar da olmayanlar da vardı, bir yardımlaşmanın, dayanışmanın en güzel ifadesiydi. Dokuz ülkenin müşterek yaptığı bir tatbikat oldu. Bana göre bu tatbikat çok verimli oldu. Misafir genelkurmay başkanları da bu tatbikattan çok memnun kaldıklarını ifade ettiler. İnşallah bundan sonraki süreçte benzer Efes tatbikatlarını da İzmirimiz’de göreceğiz.