Politico: Beyaz Saray Kiev'e ziyaret planlıyor

Politico dergisi Beyaz Saray'ın Kiev'e ziyaret hazırlığında olduğunu yazdı. Habere göre, ABD Başkanı Biden, Başkan Yardımcısı Harris, bakanlar Blinken ve Austin Kiev'e gidebilecek isimler arasında.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD merkezli Politico dergisi, ABD'den bir heyetin Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmeye hazırlandığını yazdı. Habere göre, heyete liderlik edecek üst düzey yetkililer arasında ABD Başkanı Joe Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin'in isimleri geçiyor.

'ZİYARETİN DUYURULMAMASI GÜNDEMDE'

ABD'li yetkililerin demeçlerine dayandırılan haberde, ABD Başkanı Joe Biden yönetimi Ukrayna'ya daha fazla desteğin iletilmesi hedefiyle Kiev'e üst düzey bir yetkili gönderilmesi konusunda görüşmeler yapıyor. Beyaz Saray'da yapılan görüşmelerde henüz söz konusu ismin kim olacağına ilişkin bir karar verilemediği belirtilirken dört isimden birinin gitme olasılığının "çok yüksek" olduğu kaydedildi. Ayrıca Kiev'e gidecek üst düzey yetkilinin ziyaretinin daha önce duyurulmaması gibi planlamaların da görüşmelerde ele alındığı haberde yer aldı.

UKRAYNA'YA YARDIM 3 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Beyaz Saray'ın konuya ilişkin soruya yanıt vermediği belirtilen haberde, ABD'nin 800 milyon dolarlık ek askeri yardım paketiyle birlikte Ukrayna'ya yardımların 3 milyar doları bulduğu da hatırlatıldı. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği (AB) dış politika şefi Josef Borrell, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya liderleri Kiev'i ziyaret eden Batılı yetkililer olmuştu. (DIŞ HABERLER)

Etiketler ukrayna abd biden harris