Polisten 'pedofili' açıklaması: BBC spikeri hakkında soruşturma açılmadı

BBC Genel Müdürü Davie, bir ekran yüzüne yönelik 'pedofili' iddialarına ilişkin ilk kez konuştu. Londra Emniyeti ise iddialarla ilgili henüz bir polis soruşturması yürütülmediğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - BBC Genel Müdürü Tim Davie, 17 yaşındaki bir gence cinsel içerikli fotoğraflar karşılığında para göndermekle suçlanan BBC sunucusuyla ilgili açıklama yaparak, iddialarla ilgili haberlerin kuruma zarar verdiğini söyledi. Londra Emniyet Müdürlüğü ise halen söz konusu sunucuyla ilgili soruşturma yürütmediğini açıkladı.

BBC Radyosu'nda yayımlanan "World at One" (Birde Dünya) programında soruları yanıtlayan Tim Davie, kurum için güvenin temel bir değer olduğunu ifade ederek, mevcut durumun kendileri için iyi bir örnek olmadığını belirtti. Davie ayrıca adı kamuoyuna açıklanmayan erkek sunucuyla şu ana kadar kendisinin konuşmadığını açıkladı.

BBC'nin suçlamalar karşısındaki ilk tavrının doğru olduğunu ancak yine de yaşananlardan alınması gereken dersler olduğunu vurgulayan Davie, "Söz konusu sunucuyla konuşmadan önce, bu çok ciddi suçlamaların doğru olduğunu teyit etmeliyiz" dedi.

GENCİN AVUKATI: YALAN HABER

Gencin ailesinin sunucuyla ilgili olarak ilk kez 18 Mayıs'ta BBC'ye şikayette bulunduğu, BBC'nin üst düzey yöneticilerinin ise sunucuya iddiaların doğru olup olmadığını ilk kez 6 Temmuz'da sorduğu ortaya çıkmıştı. Gencin ailesinin BBC sunucusuna yönelik suçlamaları ilk olarak 7 Temmuz Cuma günü The Sun gazetesinde yayımlandı.

İddialara göre, BBC’nin tanınan ekran yüzü, fotoğraflar için gence toplam 35 bin sterlin gönderdi. The Sun gazetesine konuşan gencin annesi, sunucunun 3 yıl boyunca ödeme yaptığını ve bunun karşılığı çocuğunun uyuşturucu satın aldığını öne sürdü, "Bu ödemeler devam etseydi şimdi 20 yaşında olan çocuğum çoktan ölmüş olabilirdi" dedi.

Dün konuşan gencin avukatı ise haberin yalan olduğunu söyledi. Avukat, "Müvekkilimle sunucu arasında uygunsuz ya da yasa dışı hiçbir şey yaşanmadı" diye konuştu.

LONDRA EMNİYETİ: BBC'DEN SORUŞTURMASINA ARA VERMESİNİ İSTEDİK

BBC Genel Müdürü Tim Davie, avukatın ücretini sunucunun ödeyip ödemediğini bilmediğini, bunun kurumu ilgilendiren bir konu olmadığını söyledi. The Sun gazetesi ise gencin ailesinin suçlamalarının ve haberinin arkasında olduğunu açıkladı.

Londra Emniyet Müdürlüğü'nden bugün yapılan açıklamada ise "İşlenen bir suç olduğuna dair kanıt olup olmadığını belirlemek için değerlendirmemize devam ederken, BBC'den kendi soruşturmasına ara vermesini istedik. Pazartesi sabahı BBC temsilcileriyle sanal bir toplantı yaptık. Uzman dedektiflerimiz iddiaları inceledi. Halen yürütülen bir polis soruşturması yok" ifadeleri kullanıldı. (BBC Türkçe)