Polisin şok tabancası ile vurduğu 95 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

Avustralya'nın başkenti Canberra'da bir bakım evinde polisin şok tabancası ile vurduğu Clare Nowland'ın kafatasında kırık oluşmuştu. Beyin kanaması geçiren Nowland hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya'da bir yaşlı bakım evinde polislerin şok tabancası ile vurduğu 95 yaşındaki Clare Nowland olaydan bir hafta sonra yaşamını yitirdi.

BBC'nin haberine göre, Nowland'ın 17 Mayıs'ta sabaha karşı 4 sıralarında elinde bir bıçakla kaldığı bakım evinde dolaştığı ihbarı üzerine polis bakım evine gelmişti. Polisin şok tabancası ile vurduğu Nowland ağır yaralanmıştı. New South Wales Polisi, Nowland'ın bugün hayatını kaybettiğini, öldüğü sırada yanında ailesi ve sevdiklerinin olduğunu açıkladı.

POLİS MEMURU AÇIĞA ALINDI, SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Nowland'ın başkent Canberra'nın 114 kilometre güneyindeki Cooma kasabasında yaşanan olayda ağır yaralanıp ölmesine sebep olan polis memuruna ise 'saldırı' suçlaması yöneltildi. Yerel basına yansıyan haberlere göre, olayın ardından açığa alınan polis memurunun soruşturma süresince görevine dönmemesine karar verildi.

Olayın ardından açıklama yapan polis, 95 yaşındaki kadının 'et bıçağı ile silahlı' olduğunu söylemişti. Ardından, 19 Mayıs Cuma günü yapılan açıklamada, Nowland'ın yürürken değneğe ihtiyaç duyduğunu ve polis memuru şok tabancasını kullandığını 'yavaş bir şekilde' hareket ettiğini doğrulamıştı. Olayın ardından yere düşen Nowland'ın kafatası çatlamıştı; Nowland beyin kanaması geçirmişti. (DIŞ HABERLER)