Polisin iki kez durdurduğu Ekmekçioğlu işçileri trafiği kesti

Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye oldukları için işten çıkartılan ve 43 gündür direnişte olan işçiler, şehir merkezinden fabrikaya kadar 15 kilometrelik yürüyüş gerçekleştirdi. Daha sonra otobüslerle Ankara'ya doğru yola çıkan Ekmekçioğlu fabrikası işçileri polis tarafından önce Kırıkkale'de daha sonra Elmadağ’da durduruldu. Polis işçilerin tepkisi üzerine otobüslerin geçişlerine izin verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Ekmekçioğlu Metal Kimya fabrikasında, sendikalaştıkları için işten çıkartılan 90 işçinin işe dönüş eylemi sürüyor. 

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu öncülüğünde Kadeş Barış Meydanı'nda toplanan işçiler, "Açlıktan ölmeyiz, yolumuzdan dönmeyiz", "Ölüm olsa sonumuz, Ankara'dır yolumuz" şeklinde sloganlar attı. 


Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, işçilerin 43 gündür eylem yaptığını söyledi. 

'HAKKIMIZI SAVUNACAĞIZ'

İşçilerin sendika üyesi olarak iş yerlerine dönmelerini sağlamak için eylemlerini sürdüreceklerini belirten Serdaroğlu, "Buradan fabrikaya kadar yürüyüp hakkımızı savunacağız. Daha sonra işçi kardeşlerimizle Ankara'ya, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına gideceğiz" dedi. 

Konuşmaların ardından 90 işçi, Çerkezoğlu'nun da katılımıyla Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaya doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan da katıldı.

İKİ KEZ DURDURULDULAR

İşçiler daha sonra Ankara’ya gitmek için otobüsler ile yola çıktı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, ve EMEK Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan’ın da içinde bulunduğu otobüsler önce Kırıkkale daha sonra ise Ankara’nın Elmadağ ilçesinde polisler tarafından durduruldu.

Durdurdukları otobüslerde kimlik kontrolü yapan emniyet mensupları işçilerin kimliklerine el koydu. Kimliklerine el konmasına tepki gösteren işçiler bunun üzerine Ankara Kırıkkale karayolunu kesti. Karayolunda trafik akışı bir süre durdu.

Bu olaylardan bir süre sonra işçilerin yola devam etmelerine izin verildi.

Birleşik Metal İş Anadolu sorumlusu Deniz Ilgan, olayla ilgili Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada sabah saatlerinde Çorum’dan Ankara’ya gitmek için hareket ettiklerini önce kafilelerinin güvenlik güçleri tarafından Kırıkkale’de durdurulup kimlik kontrolü yapıldığını daha sonra ise Ankara’nın Elmadağ ilçesinde durdurulduklarını belirterek, “Burada hepimizin kimliklerine gereksiz bir şekilde el kondu. İşçi arkadaşlarımız bunun üzerine tepki olarak yolu trafiğe kapattılar. Şu anda kimliklerimizi aldık, Ankara’ya doğru yolumuza devam ediyoruz” dedi.