Polisin açtığı ateşle ölen 15 yaşındaki kızın ailesi konuştu: Sorumlular cezasını çeksin

İstanbul'da 'dur' ihtarına uymadığı belirtilen otomobile polis tarafından ateş açıldı, 15 yaşındaki Yağmur Alparslan öldü. Ailesi, sorumlulara gerekli cezanın verilmesini istedi.

Nurten Alparslan, elindeki bir tutam saçı göstererek, "Nasıl katlanacağım bu acıya?" dedi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da Bakırköy'de dün 'dur' ihtarına uymayıp kaçan sürücü Serhat Kaya (22) ile polis arasında yaşanan kovalamacada, polisin açtığı ateş sonucu aynı araçtaki 15 yaşındaki Yağmur Alparslan öldü. Vücuduna 4 kurşun isabet eden Yağmur Alparslan bugün defnedildi.

Kızının ölümünden sorumlu olanlara tepki gösteren Nurten Alparslan, "Saat 13.30 gibi aradım, 'kızım ne yapıyorsun?' dedim, 'anne erken geleceğim, dolaşıyorum' dedi. Ardından 14.30'da ve 15.00'te arıyorum cevap vermiyor meğer kızım o saatte ölmüş. Kızımın bir tek saçı kaldı elimde. Ne yapabilirim siz söyleyin, nasıl katlanacağım bu acıya?" diyerek, gözyaşı döktü.

Serhat Kaya'dan da şikayetçi olacağını belirten anne,"O çocuğun yaşı büyük, benim kızım ise daha ufak. Ne hakla benim kızımı arabayla gezdiriyor? Ölene kadar ondan da şikayetçiyim" dedi.

'KİMİN NE CEZASI VARSA ÇEKMELİ'

Baba Coşkun Alparslan ise "Sonu nereye kadar varırsa gideceğim. Yağmur neşeli bir çocuktu, kediyi yolda görse eve getirirdi. Kimin ne cezası varsa sonuna kadar çekecek" ifadelerini kullandı. 

Olayla ilgili 2 polis gözaltına alınırken, Yağmur Alparslan'ın dayısı Metin Gezen yaşananları şöyle anlattı: "Arkadaşları ile Bakırköy'de dolaşıyormuş. Polis çevirmesine denk gelmişler ve korkmuşlar. Polisten kaçmaya çalışmışlar tabi poliste kovalamış. Polis bunları kavşakta yakalamış, sonra arabayla çarpmış" dedi.

Tekrar kaçmaya çalışırken polislerin ateş açtığını belirten Gezen, "Benim yeğenimin hiçbir suçu yok o daha çocuk, 2006 doğumluydu. Dün dolaşıp 'Geleceğim' dedi. Benim yeğenim tertemiz bir çocuktu. Bu davanın ölene kadar arkasındayım, o polislere her türlü cezayı aldıracağım. Avukat tuttuk, dava açacağız."

POLİSLER VE KAYA SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan 2 polis ve otomobil sürücüsü Serhat Kaya bugün Bakırköy Adalet Sarayına sevk edildi.

Kaya hakkında "konutu terk etmemek" ve "yurt dışına çıkış yasağı" adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı. 2 polis memuru ise savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. (İSTANBUL/DHA)