Polis şiddetini önlemek isteyen avukata adliyede saldırı

Batman Adliyesi'nde, bir şüpheliyi darp eden polise karşı çıktığı gerekçesi ile Batman Barosu avukatlarından Orhan Alphan darp edildi. Batman Barosu saldırıyı kınadı.

Batman Barosu'na kayıtlı avukatlar adliye binası önünde saldırıyı protesto etti.
Google Haberlere Abone ol

Metin Yoksu 

BATMAN - Batman Adliyesi'ne hırsızlık suçlaması ile getirilen bir kişi iddiaya göre kaçmaya çalışırken bir sivil polis memuru tarafından yakalandı. Bu sırada şüpheliye şiddet uygulayan polise karşı çıkan avukat Orhan Alphan saldırıya uğradı.

Edinilen bilgiye göre, olayda ilk olarak stajyer bir avukatın şüphelinin darp edilmesine karşı çıktığı öğrenildi. Ardında ardından polis şiddetine karşı çıkan Alphan'a sivil polis memuru kafa attı. Olayın ardından görevli polis memuru, şüpheli ve avukat Alphan Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek darp raporu aldı.

Olayın ardından Batman Barosu'na kayıtlı yüze yakın avukat adliye binası önünde bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Baro Başkanı Avukat Erkan Şenses, "Polis memurunun ceza alması için tüm yasal haklarımızı kullanacağız. İlgili memurun gözaltına alınmasını ve tutuklanmasını talep ediyoruz. Adliye ortasında bir avukata bu muameleyi yapanların gözaltında şüpheli şahıslara neler yaptığını düşünmek bile istemiyoruz" dedi.

Sivil polis, avukat Orhan Alphan'ı adliyede kafa atarak yaraladı. 


'CEZA ALMASI İÇİN ELİMİZDEN GELEN TÜM YASAL GÜCÜ KULLANACAĞIZ'

Şenses, "Adliye getirilen bir şüpheli kaçmaya çalışırken polis memuru şüpheliyi yakalamış ve şüpheliyi adliye ortasında darp etmeye çalışmış. Meslektaşlarımız buna itiraz edince olay gerginleşmiş. Olay, polis memurunun meslektaşımıza kafa atması ile sonuçlandı" dedi. Meydana gelen olayda kamera görüntülerinin olduğu ve tanıklarının beyanlarının bulunduğunu söyleyen Şenses, "Avukat Orhan Alphan'a polis memuru kafa atmak sureti ile yaralamıştır. Bu yaralama pervasızlığını kimden aldığını sormak istiyoruz. Yargı önünde ceza alması için elimizden gelen tüm yasal gücümüzü kullanacağız. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'na da ilgili memurun gözaltına alınmasını ve tutuklanmasını talep ediyoruz. Adliye ortasında bir avukata bu muameleyi yapanların gözaltında şüpheli şahıslara neler yaptığını düşünmek bile istemiyoruz" dedi. Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu dile getiren Şenses, "Hukuk devletinin olma gereği de kimsenin suç işleme özgürlüğü olmamasıdır. Biz Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan delillerin toplanmasını talep ettik. Umarım toplanıp polis memuru hakkında gerekli işlemler başlayacaktır. Avukatlara saldırı toplumun hak arama özgürlüğüne saldırıdır. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından avukatlar saldırıyı alkışlar ile protesto etti.

Yapılan açıklamanın ardından Batman Barosu Yönetim Kurulu üyesi avukatlar Alphan'ı hastane ziyaret etmeye gitti.