Polis, ekip otosuna aldığı iki arkadaşıyla yağma yaptı

Emniyet'e ait polis aracına iki arkadaşını da alarak devriye atan polis, Afgan göçmeni darbetti ve yağmaladı. Polis ve iki arkadaşı tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Emniyet Müdürlüğü Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli polis Memik Üzümcü, iki arkadaşını da alarak emniyet aracıyla devriye atmaya başladı. Bu kişiler, Afgan asıllı birini, kimlik kontrolü için araca aldı. Beykoz’da ıssız bir yere götürülen bu kişinin 7 bin 200 lirası silah zoruyla alındı. Afgan’ın şikâyeti üzerine üç kişi de kısa sürede yakalandı. Üç kişiye ‘yağma’ davası açıldı.

HalkTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya konu olan olay geçen 26 Ağustos’ta yaşandı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde çalışan polis Memik Üzümcü, uzun süredir tanıdığı Barış Anık ve Murat Can Çomak’ı da yanına akarak, emniyete ait araçla devriye attı. Bu kişiler, emniyete kayıtlı araca başka bir plaka takarak, sığınmacıların iş bulmak için bekledikleri noktalarda devriye atmaya başladı.

Üzümcü’nün kullandığı aracın ön koltuğunda Barış Anık, arka koltukta ise Murat Can Çomak oturuyordu. Devriye esnasında bu kişiler Afgan Ghulam Sakhi Rahimi ile karşılaştı. Rahimi’ye polis olduklarını söylediler ve araca aldılar.

CEBİNDEKİ TÜM PARAYI ALDILAR

Polis ve iki arkadaşı, Rahimi’yi aldıkları yerden 500-600 metre uzaktaki ıssız bir yere götürdü. Kameraların olmadığı, gecekonduların olduğu bölgede araç durduruldu. Çomak, yanında oturduğu Rahimi’yi darp etmeye başladı. Rahimi’nin üzerindeki 7 bin 200 lirayı alan Çomak, parayı polis Üzümcü’ye verdi. Parayı alan Üzümcü, belinden çıkardığı silahı Rahimi’ye doğrultarak tehdit etti. Çomak ise, Rahimi’nin telefonunu camdan aşağı attı.

 

EKİP ARACINI DURDURDU

Üç kişi, Rahimi’yi araçtan indirdikten sonra olay yerinden uzaklaştı. Rahimi, bir süre yürüdükten sonra devriye atan ve emniyete ait olduğu anlaşılan bir aracı durdurarak başına gelenleri anlattı. Bunun üzerine ekipler harekete geçti.

POLİS, SALDIRIYA UĞRADIĞINI İDDİA ETTİ

İlk olarak, Rahimi’nin tarif ettiği beyaz renkli araç bulundu. Olaydan iki gün sonra 3 şüphelinin de kimliğine ulaşıldı. Polis Üzümcü, kendilerinden şikâyetçi olan Rahimi’ye kimlik kontrolü yaptığını ancak parasını almadığını öne sürdü. Üzümcü, polis otosunu sivil iki kişiyi almasının gerekçesini ise, “Yabancılara yönelik uygulamalarda zaman zaman saldırıya uğruyoruz. Güvende olmak için daha önceden tanıdığım Barış Anık ve Murat Can Çomak’ı araca aldım” dedi.

TUTUKLANDILAR

Üç şüpheli de tutuklandı. Yürütülen soruşturma sonrası, bu kişiler hakkında ‘nitelikli yağma’ suçlaması ile dava açıldı.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler polis yağma darp Afgan