Polis baskınının ardından tutuklanan 3 geri dönüşüm işçisi serbest

İstanbul Ümraniye'de 'ruhsatsız' oldukları gerekçesiyle basılan depolarını korumak için direnen ve tutuklanan 3 geri dönüşüm işçisi, 24 gün sonra 'tutuksuz yargılanmak' üzere serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İstanbul’da geri dönüşüm işçilerinin çalıştığı depolara 4 Ekim'de polisin yaptığı baskın sırasında gözaltına alınan ve 5 Ekim'de tutuklanan 3 kişi serbest bırakıldı. 

Atık kağıt işçileri, Kamil Aytar, Ahmet Karınca ve Mahmut Uzun'un serbest bırakılmasını sosyal medya hesaplarından şu mesajla duyurdu: "Müjdeli bir haberimiz var! "Sokaklardan atık toplamak suç değildir" diye direndiği için tutuklanan; Kamil Aytar, Ahmet Karınca ve Mahmut Uzun serbest bırakıldı! Her fırsatta yineleyeceğiz; Kanunlar, yaşanılabilir bir ülke ve toplum içindir. Aramıza hoş geldiniz arkadaşlar..."

3 geri dönüşüm işçisi, tutuksuz yargılanacak.  

NE OLMUŞTU?

Polis ve Ümraniye Belediyesi’nin zabıta ekipleri, 4 Ekim'de atık kâğıt toplayıcılarının depolarını basmıştı. Çevik kuvvetin de katıldığı operasyonda kâğıt toplayıcılarına gaz bombalarıyla müdahale edilmiş, 10’dan fazla işçi gözaltına alınmıştı. İşçilerden 3'ü, 5 Ekim'de çıkarıldıkları mahkemenin kararıyla tutuklanmıştı. (HABER MERKEZİ)