Polis açıklama yapmak isteyen mahpus yakınlarını gözaltına aldı

Hasta ve infazı yakılan mahpus yakınları Eminönü'nde bir araya geldi. Polis, mahpus yakınlarının açıklama yapmasına izin vermezken 4 kişiyi gözaltına aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hasta ve infazı yakılan tutukluların tahliyesini talep etmek amacıyla İstanbul’da Adalet Nöbeti’ni sürdüren aileler bu hafta Eminönü Meydanı’nda bir araya geldi. Bu haftaki eyleme Afyon T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Hemgin Karakaş’ın annesi Cemile Karakaş, Silivri 3 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Yakup Akman’ın annesi Fince Akman, Tekirdağ 2 No’lu F Tipi’nde tek kişilik bir hücrede tutulan Erdal Özel'in ablası Kumri Akgül, Ümraniye L Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki ağır hasta tutuklu Selim Çiftçi’nin ablası Cemile Çiftçi katıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm de ailelere destek verdi. 

TERS KELEPÇEYLE GÖZALTI

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, tutuklu yakınlarını ablukaya alan polis, açıklama yapmalarına müsaade etmeden Kumri Akgül, Fince Akman, Cemile Çiftçi ve Cemile Karakaş’ı ters kelepçeyle gözaltına aldı. Tutuklu yakınlarının emniyete götürülmeden önce sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldüğü öğrenildi.

Duruma tepki gösteren HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, “Hasta tutuklular ölmesin” diyenlerin konuşturulmamak için gözaltına alındığına dikkat çekti. Tutuklu yakınlarının taleplerini sıralayan Gülüm, polis ablukasının sebebinin o talepler olduğunu ifade etti. Gülüm, “İstiyorlar ki içerideki katliam politikaları dışarıda duyulmasın” dedi.

Rize Kalkandere L Tipi Kapalı Cezaevi'nde hayatını kaybeden Süphan Çubuk’a dikkat çeken Gülüm, Çubuk’un tedavi edilmemesinden ve tahliye edilmemesinden kaynaklı yaşamını yitirdiğini ifade etti. Gülüm, “İşte bu zulme ‘hayır’ diyenler, ‘Çocuklarımızın hayatından endişeliyiz’ diyenler burada açıklama yapmak istiyordu. Ve bu polis ordusu onlar için geldi. Susturmak için geldi. Hırsızlığa, yolsuzluğa koşarak gelmeyen emniyet güçleri mesele AKP’nin yaptığı zulmü teşhir etmek olunca hemen koşa koşa buraya geliyorlar. Çünkü bizi susturmak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

‘SÖZÜMÜZÜ SÖYLEYECEĞİZ’

Tutuklu yakınlarının Adalet Nöbeti tutmaktan vazgeçmediğini vurgulayan Gülüm, “Biz de insanca yaşanabilecek bir ülke kurulana kadar sözümüzü söylemeye devam edeceğiz. Susmayacağız korkmayacağız. Basın sansür yasanız da bizi susturamayacak” dedi. (HABER MERKEZİ)