Podcast Summit II’nin programı belli oldu 

Medyapod’un bu yıl ikincisini düzenlemeye hazırlandığı Podcast 28-29 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’nin ilk podcast ağlarından Medyapod’un bu yıl ikincisini düzenlemeye hazırlandığı Podcast zirvesinin program detayları belli oldu. Podcast Summit II, 28-29 Kasım tarihlerinde (Türkiye saatiyle) 11.00 - 17.00 saatleri arasında, Medyapod’un sosyal medya hesapları ve Youtube kanalının yanı sıra Kadir Has Yeni Medya Bölümü’nün twitter hesabı ve Youtube kanalı üzerinden canlı yayınla gerçekleşecek. 

 “Gazetecilikte yeni bir alan: Podcast” temasıyla gerçekleşecek olan zirvenin ilk günü, organizasyonun iletişim sponsorlarından Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölüm başkanı Doç. Dr. Eylem Yanardağoğlu’nun konuk olduğu oturumla başlayacak. Yanardağoğlu, popüler bir yeni medya enstrümanı olarak podcast’e ilişkin soruları yanıtlayacak. Program, gazeteci Cansu Çamlıbel’in, genel yayın yönetmenliğini duvaR English için Can Selçuki ile birlikte yaptıkları podcast Zeitgesit Turkey’i ve yapımcılığını üstlendiği bir diğer podcast IPI Press Freedom Podcast’i anlattığı oturumla sürecek.

Podcast Summit II’nin bir diğer konuğu gazeteci Nevşin Mengü, Podbee çatısı altında yaptığı podcast programı Trend Topic’e dair deneyimlerini aktaracak. Aynı zamanda Podcast Summit II’nin iletişim sponsorlarından biri olan Megaphone’un direktörü Joseph Sasso ise Megaphone’un podcast dünyasına ve üreticilere sunduğu avantajların yanı sıra podcast ekosisteminde rakamların önemini anlatacak.

Gazeteci Burak Tatari, Medyascope’un podcast’ini ve 2 Hafta 1 Gün’ü anlatırken, hemen ardından Kısa Dalga platformunu anlatmak üzere genel yayın yönetmeni Kemal Göktaş, NLTR Podcast ile News Lab Turkey Genel Yayın Yönetmeni Sarphan Uzunoğlu ve Mental Klitoris programı ile Hazal Sipahi, teyit.org’un t Cetveli podcasti ile editör Emre Saklıca ve eğitim sorumlusu Ekin Kansu Tanca Podcast Summit II’nin konukları olacak. Zirvenin ilk günü, bianet Podcast’i konuşmak üzere bianet Genel Yayın Yönetmeni Nazan Özcan’ın katıldığı oturum ile sonlanacak. 

 29 Kasım Pazar günü gerçekleşecek ikinci bölümde ise teyit.org’un kurucusu Mehmet Atakan Foça ile program sorumlusu Selin Yıldız teyit.org’un girişimcileri desteklediği programı Factory’i anlatacaklar. Ardından podcast programları Yeni Medya 451 ile Can Öz ve Ümit Alan, J Raporu ile Orhan Şener ve Emre Kızılkaya, Podfresh çatısı altında yayın yapan Dündem ile program editörü Oğuz Bakır ve program yapımcıları Gonca Tokyol ile Orhan Şener, Yeni Haller ile gazeteci Özgür Mumcu ve Eray Özer Podcast Summit II’nin ikinci gün konukları olacak.

Programın ilerleyen oturumlarında gazeteci Kumru Başer ise “Radyodan podcaste bakış” başlıklı oturumda radyoyla podcast’in birbirinden ayrıldığı ve buluştuğu noktalara dair soruları yanıtlayacak. Teknoseyir’i ise anlatmak üzere Murat Gamsız ve Levent Pekcan Podcast Summit II’nin konukları arasında olacak. Podcast Summit II ayrıca Medyapod’un program ve programcılarına da ev sahipliği yapacak. 

Podcast Summit II’nin yayını, Medyapod’un yanı sıra Kadir Has Yeni Medya Bölümü’nün sosyal medya hesapları üzerinden izlenebilecek. (HABER MERKEZİ)

Etiketler medya podcast zirve