Piyanist Dengin Ceyhan'dan Rammstein yorumu: 'Mein Herz Brennt'

Türkiye'nin önemli piyanistlerinden Dengin Ceyhan, ünlü metal müzik grubu Rammstein'ın 'Mein Herz Brennt' şarkısını piyano için düzenledi ve çaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Piyanist Dengin Ceyhan, diğer sanatçılarla işbirliği yaptığı projelerin yanı sıra solo çalışmalarını da müzikseverlerle paylaşmaya devam ediyor. Hard rock müziğe duyduğu ilgiyi her fırsatta dile getiren ve 2019 yılında Pentagram grubunun enstrümantal parçalarını piyanoya düzenleyip yayınlayan Dengin Ceyhan, rock müziğe ait 2. projesinde bu kez dünyaca ünlü endüstriyel metal grubu Rammstein’ın 'Mein Herz Brennt' adlı şarkısını piyanoya uyarlayıp dinleyicilerin beğenisine sundu. Babajim İstanbul stüdyolarında gerçekleşen kayıtların prodüktörlüğünü Dengin Ceyhan & Babajim İstanbul üstlenirken, kayıt, miks ve mastering ses mühendisi Arın Baykurt tarafından yapıldı. 

'İÇİMİZDEKİ KARANLIĞI VE KORKUYU YANSITMA İSTEĞİYLE YAPTIM'

Sanatçı şarkıya getirdiği yorumla ilgili olarak sosyal medya hesabından şunları söyledi: "İçimizdeki karanlığı ve korkuları besteleyen Rammstein grubunun bu şarkısını bir piyano müziği olarak aynı şekilde yansıtma isteğiyle bu çalışmayı yaptım. Düzenlemeyi yaparken şarkının orijinaline göre daha sade, armonilerin daha ön planda olduğu, vokalin müzik cümlelerinin piyanoya sindiği bir parça çıkarmayı düşündüm, umarım dinleyen herkes ile aynı hissiyatı paylaşırız."

Şarkı tüm dijital müzik platformlarında ve YouTube'da dinlenebilir. 

Öte yandan, Dengin Ceyhan'ın soprano Pervin Chakar ve duduk sanatçısı Ertan Tekin ile ortak projesi olan 'Breath of Nahrain'in ikinci eseri 'Qani Vur Djan Im' da aynı gün yine dijital müzik platformlarındaki yerini aldı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)