Pink Floyd, 1990 yılındaki Knebworth konserini albüm haline getirdi

Pink Floyd, yeni bir albümle geliyor. Düzenlemesi Andy Jackson ve David Gilmour tarafından yapılan "Live at Knebworth 1990" albümü 30 Nisan'da dinleyicilerle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 1965'te Londra'da kurulan İngiliz progresif/psikedelik rock müzik grubu Pink Floyd, 1990'daki Knebworth konserini canlı kayıt albümü olarak çıkaracak. "Live at Knebworth 1990" albümü 30 Nisan'da hem CD formatında piyasaya çıkacak hem de dijital platformlarda yer alacak.

Ntv'nin aktardığına göre, Pink Floyd, 1987’deki çıkardıkları "A Momentary Lapse of Reason" albümünü desteklemek için dünya turunu tamamlamasından birkaç yıl sonra, 1990'da İngiltere’nin Hertfordshire şehrinde bulunan Knebworth köyünde bir konser verdi. Konserde Paul McCartney, Genesis ve Eric Clapton da sahne aldı. Grup, "Wish You Were Here", "Comfortably Numb" ve "Money" gibi popüler şarkılarını seslendirdiği bu konserini canlı albüme dönüştürecek.

1990’da verilen büyük konserde Pink Floyd, 120 bin kişinin önünde sahneye çıktı. MTV'nin küresel olarak yayınladığı konserden elde edilen gelir, Londra yakınlarındaki bir performans sanatları okulu olan BRIT School'u inşa etmek için fon kullanan müzik terapisi yardım kuruluşu Nordoff Robbins'e aktarıldı.

Düzenlemesi Andy Jackson ve David Gilmour tarafından yapılan "Live at Knebworth 1990" albümünde şu şarkılar yer alıyor:

  1. Shine On You Crazy Diamond, Parts 1-5
  2. The Great Gig In The Sky
  3. Wish You Were Here
  4. Sorrow
  5. Money
  6. Comfortably Numb
  7. Run Like Hell