Pınar Gültekin'in babası: Davadan vazgeçmemi isteyen Girgin'di

Muğla'da öldürülen Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin, 'Bir CHP milletvekilinin kendisini arayarak zanlının ailesine yönelik şikayetinden vazgeçmesini istediği' iddiasıyla ilgili bugün bir basın açıklaması yaptı. Gültekin, 4 Ocak'ta yapmayı düşündüğü açıklamayı çıkan haberler nedeniyle bugün yaptığını söyledi.

Pınar Gültekin, Cemal Metin Avcı tarafından öldürülmüştü.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Ula ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin kendisini arayarak kızını katleden kişiden şikayetçi olmamasını isteyen CHP milletvekilinin Süleyman Girgin olduğunu söyledi.

Daha önce 4 Ocak'ta yapacağı açıklamayı medyada çıkan iddialar nedeniyle bugün yaptığını belirten Sıddık Gültekin, kendisini arayan kişinin CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin olduğunu belirtti. Gültekin, "Taziye dileklerinde bulundu. Taziye dileklerinden sonra, 'Vazgeç, kamu davası devam ediyor' dedi" diye konuştu. 

Gültekin, "Ayın 23’ünde aradı. Muğla milletvekili Süleyman Girgin olduğunu söyledi. Taziye dileklerini iletti. Taziye kelimesinden sonra 'davadan vazgeç' dedi bana. Kamu davası devam eder. Biz senin yanındayız ne gerekiyorsa yapacağız dediler. Karşı tarafın annesinin de CHP ilçe başkanlığında olduğunu biliyorum. Olayın ardından istifa etti. Aynı partideler. Söylediğim kelimeler, harfi harfine doğrudur. Aksi ispat edilirse intihar ederim demişim. Kızınız olursa siz kabul eder misiniz? Ben kabul etmedim" şeklinde konuştu.

'CHP YÖNETİCİLERİ ARADI'

Girgin'in kendisini defalarca aradığını ve davadan vazgeçmesini istediğini belirten Gültekin, "Benim kızıma Muğla'da iftiralar atıldığı için bu davadan vazgeçmeyeceğim. Ben yaşayan bir ölüyüm" şeklinde konuştu. Hiçbir partiye üye olmadığını ve CHP'yi değil kişileri şikayet ettiğini belirten Gültekin, parti yöneticileri Veli Ağbaba ve Özgür Özel'in de iddianın gündeme gelmesinin ardından kendisini aradıklarını söyledi. Sıddık Gültekin, "Özgür Özel bey, böyle bir kişinin partilerinde bulunmasına izin vermeyeceklerini söyledi" dedi. (HABER MERKEZİ)