Pınar Gültekin eyleminde 5 ay hapis cezası almıştı: Hesap sormaya devam edeceğiz

Pınar Gültekin'in katledilmesini İzmir'de protesto ederken gözaltına alınan ve açılan davada 5 ay hapis cezası verilen Meryem Yıldırım, "Katledilen her kadın için hesap sormaya devam edeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'da 2020 yılında Cemal Metin Avcı tarafından katledilen Pınar Gültekin için İzmir'de bir araya gelen kadınların Alsancak’ta yaptığı basın açıklamasında polis saldırısı sonucu gözaltına alınan 12 kadın hakkında 2911 sayılı "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "Görevi yaptırmamak için direnme" ve "Kamu malına zarar ve tehdit" suçlamalarıyla açılan davada 11 kadın hakkında beraat kararı verildi.

Özgür Genç Kadın (ÖGK) üyesi Meryem Yıldırım'a ise “Görevi yaptırmamak için direnme” suçundan 5 ay hapis cezası verilirken ceza ertelendi. Cumhuriyet'ten Mehmet Oflaz'a konuşan Yıldırım, "Erkek adalet/erkek devlet bugün kadınların aleyhinde kararlar vererek, kadın mücadelesine bu ve bunun gibi biçimlerle saldırarak bir egemenlik ve korku yaratıyor. Böylece erkek egemen kapitalist sömürü düzenini sürdürmektedir" dedi.

"İşte bu yüzdendir ki Pınar’ın katiline tahrik indirimi uygularken, Pınar’ı savunan kadınları cezalandırmak istiyor" diyen Yıldırım, "Bizler katledilen her kadın için sokaklarda olmaya, kadın katillerinden hesap sorma bilinci ile mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)