Pınar Gültekin cinayeti davasında verilen karara çifte itiraz

Muğla’da katledilen Pınar Gültekin’in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Gültekin cinayetine ilişkin davada verilen karara hem kendilerinin hem de Muğla Başsavcılığı’nın itiraz ettiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pınar Gültekin cinayetine ilişkin davanın dün yapılan duruşmasında, sanık Cemal Metin Avcı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı, ardından da ‘haksız tahrik’ indirimi uygulanarak cezası 23 yıla düşürüldü. Mahkemenin verdiği bu karar, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gültekin ailesi tarafından istinafa taşındı.

'ADALETİN TECELLİ EDECEĞİNİ UMUT EDİYORUZ'

Gültekin Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir, sosyal medya hesabında bugün yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Pınar Gültekin ile ilgili hukuk garabeti mahiyetindeki bu karara, bugün itibariyle hem katılan vekili olarak biz hem de esas hakkındaki mütalaasında tüm sanıkların cezalandırılmasını talep eden Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı istinaf mahkemesi nezdinde itiraz etti. Yargılamanın safahatı sırasında, mahkemenin tarafsızlığına halel geldiğinden bahisle üç defa reddi hâkim istedik, tamamı reddedildi. İtiraz ettik, itirazlarımız reddedildi. Mahkeme heyeti hakkında HSK'ya şikâyet dilekçesi verdik, hiçbir tasarrufta bulunulmadı.

Birçok duruşmada ve nihai olarak da dünkü duruşmada, müvekkiller ve biz, mahkemenin adalet dağıtmaktan uzak olduğu, hakkaniyeti tesis edemeyeceği ve tarafsız olmadığını vurguladık ve duruşma tutanaklarına geçirdik. Hukuk devletinin gereği olarak hak arama özgürlüğümüzü sonuna kadar kullanacağız, hukuki dayanaktan yoksun ve mesnetsiz olan bu kararın kanun yolu aşamalarında düzeleceği ve adaletin tecelli edeceğini umut ediyoruz."

BAKAN DERYA YANIK: PINAR GÜLTEKİN İÇİN İSTİNAFA BAŞVURULACAK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, Pınar Gültekin'i canavarca hisle öldürülen Cemal Metin Avcı'ya verilen hapis cezasında "haksız tahrik indirimi" yapılmasını istinafa taşıyacaklarını bildirdi. Yanık, "Kamu vicdanını ve adalete olan güveni zedeleyici bu karara itiraz etmek, hepimiz için bir vatandaşlık hakkıdır" dedi.

Kararı sosyal medya hesabından eleştiren Bakan Yanık'ın açıklaması şöyle:

"Muğla'da Pınar Gültekin’i canavarca katleden sanık hakkında verilen cezaya ‘ağır tahrik’ sebebiyle indirim uygulanmasını kabul etmemiz mümkün değildir.

En başından itibaren müdahil olup yakından takip etmekte olduğumuz davada, tasarlayarak ve kasten Pınar Gültekin'i genç yaşında hayattan ve sevdiklerinden koparan bu kişinin, indirim olmaksızın en ağır cezayı alması için kararı bakanlık olarak istinafa götüreceğiz.

Kamu vicdanını ve adalete olan güveni zedeleyici bu karara itiraz etmek, hepimiz için bir vatandaşlık hakkıdır." (HABER MERKEZİ)