Picasso portresi 'Femme au Beret Mauve', 37 yıl sonra satışa çıkacak

"Femme au Béret Mauve" adlı Pablo Picasso portresi 1984 yılından bu yana ilk kez müzayedeye çıkacak. Yetkililer, eserin 10 milyon dolar ile 15 milyon dolar arasında bir fiyata satılacağı tahmininde bulundu.

Pablo Picasso, Femme au béret mauve, 1937. Courtesy Bonhams.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Otuz yılı aşkın süredir özel bir koleksiyonda yer alan 1937 tarihli bir Pablo Picasso portresi, önümüzdeki aylarda New York’taki Bonhams Müzayede Evi tarafından satışa sunulacak. Bonhams Müzayede Evi yetkilileri "Femme au Béret Mauve" adlı eserin 10 milyon dolar ile 15 milyon dolar arasında bir fiyata satılacağı tahmininde bulundu.

1984'TEN BERİ İLK KEZ MÜZAYEDEYE ÇIKTI

Forbes'un aktardığına göre, eser, Picasso’nun sevgilisi ve ilham perisi olan Marie-Therese Walter’ı tasvir ediyor. Bonhams Müzayede Evi yetkilileri, eserin sahiplerinin New York’taki Hirschl & Adler Galeri’sinden satın aldığı 1984 yılından bu yana bulunduğu koleksiyondan ilk kez müzayedeye çıktığını belirtti.

Eser, 13 Mayıs'ta müzayedeye çıkmadan önce San Francisco, Los Angeles, Paris, Hong Kong ve New York'ta sergilenecek.

Bonhams Empresyonist, Modern, European and Modern Art'ın başı Molly Ott Ambler eserle ilgili, "Marie-Thérèse Walter'ın bu parlak, neşeli portresi, Picasso'nun kişisel hayatının kargaşa içinde olduğu ve tüm Avrupa'nın yaklaşmakta olan savaşın gölgesi altında yaşadığı bir zamanda istikrar ve sakinlik yayıyor" dedi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)