Pi Arte TV YouTube’ta rekora hazırlanıyor: 12 saat canlı yayın geliyor

Pi Arte TV, 7 Mart’ta otizm hakkında farkındalığı arttırmak amacıyla, Youtube üzerinden 12 saatlik canlı yaparak dünya rekoruna imza atmayı planlıyor. Pi Arte Tv’nin kurucusu oyuncu, yazar, şovmen Mahir Mircan K, canlı yayın hakkında "Otizmli çocukların sorunlarına dikkat çekerek yararlı bir iş yapmak istiyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Youtube’ta Türkçe-İspanyolca yayın yapan tek sanat kanalı Pi Arte TV, 7 Mart’ta Tohum Otizm Vakfı yararına, otizm hakkında farkındalığı arttırmak amacıyla Youtube üzerinden 12 saatlik canlı yayın yaparak bu alanda bir dünya rekoruna imza atmayı planlıyor. 

Youtube üzerinden yayın yapan Pi Arte Tv’nin kurucusu oyuncu, yazar, şovmen Mahir Mircan K, 7 Mart'ta Tohum Otizm Vakfı yararına gerçekleştirilmesi planlanan sosyal sorumluluk projesi hakkında, “Tohum Otizm Vakfı yararına Youtube’ta gerçekleştireceğimiz 12 saatlik canlı yayınla sadece bir dünya rekoru kırmayı değil, aynı zamanda otizm konusuna da dikkat çekmeyi hedefliyoruz” dedi.

'OTİZM KONUSUNA DİKKAT ÇEKMEYİ HEDEFLİYORUZ'

Pi Arte Tv’de şimdiye kadar Türkiye'nin önemli sanatçıları, akademisyenleri ve politikacılarının yanı sıra, Latin Amerika'nın da önemli sanatçılarını konuk ettiklerini hatırlatan Mahir Mircan K, “Bu sefer amaç ve hedef çok farklı. Alanında zirvede olan kişileri ağırladık, bu da bizi mutlu ediyor. Bu kez otizmli çocukların sorunlarına dikkat çekerek yararlı bir iş yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Uzmanların otizmde erken tanı ve doğru eğitimin önemine sürekli vurgu yaptığını hatırlatan Mahir Mircan K açıklamalarını, “Sadece ailelerin değil toplumun da otizm konusundaki farkındalığını artıracak girişimlere ihtiyaç var. Bir sanat kanalı olarak biz de bu konuda elimizi taşın altına koyarak çözümün bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 12 saatlik canlı yayınımıza aralarında Mahir Günşiray, Altan Erkekli, Bülent Emrah Parlak, Erhan Yazıcıoğlu, Mehmet Esen, Yiğit Kirazcı, Renan Bilek, Ayşe Tütüncü, Tülay Günal, İ. Bülent Çelik, Arto Tunçboyacıyan, Beyti Engin, Sevinç Erbulak, Orçun Benli, Hilal Nesin gibi sanatçıların yanı sıra; Pedagog Psikolog Prof. Dr. Artin Göncü, hukukçu Prof. Dr. İştar Gözaydın ve Psikolog Elvan Şafak gibi alanında isim yapmış kişiler katılacak. Yelpazesi son derece geniş olarak planlanan 12 saatlik canlı yayının çok konuşulup, çok izlenmesiyle otizm konusunda farkındalığa katkı sunacağına inanıyoruz” diyerek noktaladı.