Philosophia'nın ilk sayısı yayımlandı: Artık başkaldırmanın temelinde tüketim var

Kürtçe felsefe dergisi Philosophia’nın ilk sayısı yayımlandı. Derginin bu sayısının gündemi özgürlükler ve kötülük oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dört ayda bir okurla buluşacak olan Kürtçe felsefe dergisi Philosophia’nın ilk sayısı yayımlandı. Derginin ilk sayısında ‘kaybolan özgürlükler’ teması ele alındı.

Bilal Solmaz imzalı yazının ‘özgürlük’ başlıklı bölümünde özgürlük, tüketim kültürüyle senkronize edildiğinden beri insanlar artık özgürlük için etrafındakilerle çatışma halinde olduğu ileri sürüldü. Solmaz yazısında nedenini ise şöyle açıkladı: "Buna göre kim ne kadar yiyip içiyor ve satın alıyorsa o kadar ‘özgürdür’. Tüketimin devam etmesi için kredi ve borçlarla evler ve arabalar satın alınıyor. Bu neo-liberal ekomik kriz nedeniyle insanlar krediler ve faizler arasında kuşatılıyor ve borçlu olarak yok oluşa sürükleniyor. İnsanlar artık birbirlerine karşı mücadele ediyor. Herkes etrafındakilere karşı mücadele ediyor. Artık başkaldırmanın da temelinde tüketim var. Bu da kayıp özgürlük olarak yorumlanıyor."(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Philosophia’nın ilk sayısı yayımlandı.