Philipp Lahm, Dünya Kupası'nı boykot edecek: Katar’a gideceğime evden izlerim

Philipp Lahm, Katar'daki 2022 Dünya Kupası'nı boykot edeceğini söyledi. Lahm, "Katar’a gideceğime turnuvayı evden takip etmeyi tercih ederim" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Alman futbolcu Philipp Lahm, Katar’da düzenlenecek olan 2022 FIFA Dünya Kupası’nı boykot edeceğini duyurdu. Lahm, Kicker’a verdiği röportajda 21 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası’nı evden izlemeyi tercih edeceğini belirterek, "Alman heyetinin bir parçası değilim ve taraftar olarak da Katar’a gitmeye hevesli değilim. Katar’a gideceğime turnuvayı evden takip etmeyi tercih ederim" dedi. 

'İNSAN HAKLARI KİLİT NOKTA OLMALI'

Almanya’da düzenlenecek olan EURO 2024’ün turnuva direktörü olan Lahm, göçmen işçilere yönelik insan hakları ihlalleri nedeniyle eleştirilen Katar hakkında, "Bir ülkeye turnuva verildiğinde insan hakları konusu kilit nokta olmalı. Bu konuda en kötü durumda olan ülkelerden birine turnuva verilirse, kararı vermek için belirlenen kriterleri düşünmeye başlarsınız. Bu gelecekte tekrar olmamalı. İnsan hakları, sürdürülebilirlik, ülkenin büyüklüğü… Bunların hiçbiri bir rol oynamamış gibi görünüyor" ifadelerini kullandı. 

Lahm, Almanya Milli Takımı’nda yer alan oyuncuların da Katar’daki duruma dair eleştirilerde bulunması gerektiğini vurguladı. 

YAKLAŞIK 6 BİN 500 GÖÇMEN DÜNYA KUPASI ÇALIŞMALARINDA ÖLDÜ

The Guardian tarafından 2021'de yapılan bir araştırma, Katar’daki yaklaşık 6 bin 500 göçmen işçinin güvenli olmayan çalışma koşulları nedeniyle Dünya Kupası ile ilgili altyapı projelerinde çalışırken öldüğünü ortaya çıkardı. (HABER MERKEZİ)