Philip Morris işçileri, işe iade davasını kazandı

Sendikalı oldukları için işten atılan Philip Morris işçileri, işe iade ve sendikal tazminat davasını kazandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Torbalı’da bulunan Philip Morris fabrikasında faaliyet yürüten Euroserve'de DİSK/Gıda-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan işçiler, işe iade ve sendikal tazminat davasını kazandı.

87 gün boyunca fabrika önünde eylemlerine devam eden işçileri, İzmir 23’üncü İş Mahkemesi, haklı buldu.

'İŞÇİLER BİRLİKTE MÜCADELE ETTİKLERİ İÇİN KAZANDI'

Evrensel'de yayınlanan habere göre, mahkeme kararında, “İşverence yapılan feshin geçersizliğine ve davacının davalı Euroserve Hizmet ve İşletmecilik Anonim Şirketi nezdinde işe iadesine karar verilmiştir” denildi. Feshin, sendikal nedenle olduğunun anlaşıldığını ifade eden mahkeme, işvereni sendikal tazminat ödemeye mahkum etti.

Mahkeme sonucunu değerlendiren DİSK/Gıda-İş Sendikası Ege Bölge Temsilcisi Ufuktan Öden, “Bu durumu sadece mahkeme süreci olarak değil bütün bir süreç olarak değerlendiriyoruz. İşçi ve emekçiler bu ülkede anayasal hakkını bile kullanmak için mücadele etmek zorunda kalıyor. Sadece Philip Morris’te değil Türkiye’nin dört bir yanında sendikalı olduğu için haksız yere işten atılan ve yıllarca hakkını alamayan işçiler var. Philip Morris’te işçiler, kararlı durdukları ve birlikte mücadele ettikleri için kazandı. Bu dava ile mücadelemizde ne kadar haklı olduğumuzu göstermiş olduk” dedi.

'ERDOĞAN UCUZ İŞ GÜCÜYLE ÖVÜNEREK YABANCI SERMAYEYİ ÜLKEYE YATIRIM YAPMAYA ÇAĞIRIYOR'

Dünyanın her yerindeki Philip Morris çalışanlarının sendikalı olduğunu hatırlatan Öden, “Diğer fabrikalarında sendikaya izin veren, 3 bin 500 euro maaş veren uluslararası bir tekelin bizim ülkemizde işçileri asgari ücrete çalıştırmasını kim sağlıyor, bunları biliyoruz. En son AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’de de yaptığı konuşmalar ortada. Erdoğan ucuz iş gücüyle övünerek yabancı sermayeyi ülkeye yatırım yapmaya çağırıyor, bunun zeminini hazırlıyor. Bu durumda işçiler daha fazla iş yükü ve sömürüyle karşı karşıya kalıyor. O yüzden işçiler hakları için birleşerek örgütlü bir şekilde mücadele etmek zorundadır” diye konuştu.

Sendikaya üye oldukları için işten atılan ve bir ayı geçkin sürendir direnişlerine devam eden Agrobay işçilerine selam gönderen Öden, Türkiye’nin neresinde olursa olsun sendikaya üye olduğu için ya da sendikal faaliyetten dolayı işten atılan tüm işçilerin mücadelesinin yanında olduklarını söyledi. (HABER MERKEZİ)