Pfizer/BioNTech, Covid-19 aşısının 5-11 yaş grubunda kullanımı için başvuru yaptı

Pfizer, BioNTech ile birlikte geliştirdikleri Covid-19 aşısına 5-11 yaş grubunda acil kullanım onayı almak için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) başvuru yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer, BioNTech ile birlikte geliştirdikleri Covid-19 aşısına 5-11 yaş grubunda acil kullanım onayı verilmesi için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) başvuruda bulundu. Başvuru haberinden kısa süre sonra Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, çocuklar için aşı onayının kasım ayı kadar erken bir tarihte verilmesinin beklendiği belirtildi.

Pfizer'in ABD'deki başvurusu, ülkede çocuklar arasındaki vaka sayılarının okulların açılması sonrası eylül ayında zirve yapmasının ardından geliyor. FDA'in 26 Ekim'de kurum dışı danışmanlarla biraraya gelip başvuruyu ele alacağı, bu toplantıdan kısa süre sonra da onayın çıkabileceği belirtiliyor. Uzmanlar, hızlı bir onay çıkması halinde eğitinmi kesintiye uğratacak boyutta bir çocuklar arası salgının önüne geçilmesini bekliyor.

ABD'de Pfizer/BioNTech aşısı 12-15 yaş grubunda acil kullanım onayına, 16 yaş ve üzerinde ise tam kullanım onayına sahip. 

Çocukların Covid-19'u ağır geçirme riski düşük olsa da, virüsü başkalarına bulaştırabiliyorlar. (DIŞ HABERLER)