Pfizer/BioNTech aşısının ilk dozu için yeni açıklama: Yüzde 89.7 oranında koruyor

Güney Kore, Pfizer/BioNTech ve AstraZeneca aşılarının birer dozunun gerçek yaşamdaki koruma oranlarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Kore, ülkede kullanılan Pfizer/BioNTech ve AstraZeneca aşılarının birer dozunun Covid-19'a karşı gerçek yaşam sonuçlarını açıkladı. Açıklamaya göre, Pfizer/BioNTech aşısının bir dozu iki hafta sonra yüzde 89.7, AstraZeneca aşısının da bir dozu yüzde 86 oranında etkili. 

Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (KDCA) açıkladığı veriler, 60 yaş ve üzerindeki 3.5 milyon kişi üzerindeki incelemeye dayanıyor. KDCA, 521 bin 133'ü birer doz Pfizer veya AstraZeneca aşısı yaptırmış olan bu kişilerin 26 Şubat'tan itibaren iki ay boyunca incelendiğini açıkladı. Buna göre, incelenen kişiler arasında 1237 Covid-19 vakası görülürken, hastalığa yakalananların sadece 29'u aşılanmış gruptaydı.

'İKİNCİ DOZLARI YAPTIRIN'

Bu verilere dayanarak, Pfizer/BioNTech aşısının bir dozunun gerçek yaşamda yüzde 89.7, AstraZeneca aşısının bir dozunun da yüzde 86 oranında etkili olduğu saptandı. Bununla birlikte, bu korumanın ne kadar sürdüğünün bilinmediği vurgulanarak, ikinci dozun yaptırılması için çağrıda bulunuldu. KDNA'dan yapılan açıklamada, "Her iki aşının da hastalığa karşı ilk dozdan sonra yüksek bir koruma sağladığı görülüyor. Halk, tavsiye edilen program dahilinde aşılanmayı tamamlamaları zira koruma oranı ikinci dozdan sonra daha da yükselecektir" denildi.

Güney Kore'nin 52 milyonluk nüfusunun şu ana dek yüzde 6.7'sine en az bir doz aşı yapıldı. Hükümetin hedefi, eylül ayına kadar nüfusun yüzde 70'ini aşılamak ve kasımda sürü bağışıklığına ulaşmak. Ülkede son bir günde 676 yeni vaka raporlanırken, toplam vaka sayısı 124 bin 945'e yükseldi. Güney Kore'de bugüne dek Covid-19'dan ölenlerin sayısı ise 1847. (DIŞ HABERLER)