PFDK, Fenerbahçe'nin 5 yıldızlı forma savunmasını inceleyecek

Fenerbahçe-Başakşehir maçının ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Fenerbahçe'yle ilgili kararlar çıktı. Kulübe para cezası verildi, savunmanın inceleneceği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası finalinde seremoniye 5 yıldızlı formayla çıkmasıyla ilgili yaptığı savunmayı değerlendirecek.

PFDK ayrıca Fenerbahçe'ye Başakşehir maçındaki bazı olaylar sebebiyle para cezası verdi. "Taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle 10 bin TL, "taraftarların neden olduğu saha olayları" nedeniyle 84 bin TL, "merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve bu eylemin aynı sezon içinde 6'ncı kez gerçekleştirilmesi" nedeniyle 237 bin 500 TL, "kulüp TV görevlilerinin müsabaka sonrası saha içerisine girerek saha içerisinden görüntü almaları ve flaş röportaj alanı dışında röportaj yapılmasından" dolayı da 125 bin TL olmak üzere toplamda 456 bin 500 TL para cezası verdi.

 

PFDK'nın 5 yıldızlı forma kararı ise şöyle duyuruldu: "Aynı müsabakada Fenerbahçe A.Ş.'nin, 2022-2023 Sezonu Türkiye Kupası Müsabakaları Statüsü'nün 7/6 maddesi, Sportif Ekipman Talimatı'nın 16. maddesi ve Yayın Talimatı'nın 12/7 ve 13/3 maddeleri uyarınca yapılan disiplin sevkiyle ilgili savunmada belirtilen hususların araştırılmasına, bu nedenle incelemenin devamına..."

FENERBAHÇE'NİN 5 YILDIZLI FORMASI

Sarı-lacivertli kulüp, 1959 öncesi şampiyonlukların tamamının sayılması gerektiğini savunarak, tarihte toplam 28 şampiyonluğu bulunduğunu iddia ediyor. Son yıllarda alevlenen tartışma sonrası kulüp, sahaya 3 değil 5 yıldızlı formayla çıkma kararı aldı. Son olarak Türkiye Kupası finaline 5 yıldızlı forma ile çıkan takım hakkında inceleme başlatılmıştı. (HABER MERKEZİ)