Peter Jackson'ın menajeri: Harvey Weinstein Jackson'ı kovmakla tehdit etti

Peter Jackson'ın menajeri Ken Kamins, Harvey Weinstein'ın Peter Jackson'ı kovmakla ve Quentin Tarantino'yu getirmekle tehdit ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin yönetmeni Peter Jackson'ın menajeri Ken Kamins, serinin yapımcılığını üstlenen Harvey Weinstein'ın yıllar önce Peter Jackson'ı kovup yerine Quentin Tarantino'yu işe almayı düşündüğünü açıkladı. 

Beyazperde'nin aktardığına göre, Independent, "Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği"nin 20. yılı için serinin oyuncularının yanı sıra Peter Jackson'ın menajeri Ken Kamins ile de bir röportaj yaptı. Filmin çekim sürecine dair anılarını paylaşan Kamins, cinsel saldırı ve cinsel taciz suçlamalarından 23 yıl hapis cezasına çarptırılan Amerikalı film yapımcısı Harvey Weinstein'ın Peter Jackson'ı kovmakla tehdit ettiğini anlattı.

'WEINSTEIN, PETER JACKSON'I QUENTIN TARANTINO'YU İŞE ALMAKLA TEHDİT ETTİ'

Kamins ayrıca, Weinstein'ın Peter Jackson'a karşı desteğinin bir anda tamamen değiştiğini ve Jackson'ı filmin süresini iki buçuk saatle sınırlandırmazsa işten kovmakta, yerine de Quentin Tarantino'yu işe almakla tehdit ettiğini aktardı.

Ancak "Yüzüklerin Efendisi", Harvey Weinstein ve kardeşinin yönettiği Miramax'ın değil New Line yapım şirketinin çatısı altında çekildi. Filmin bütçesiyle ilgili tartışmalar arttıkça Weinstein ve Jackson arasındaki gerilimin arttığını belirten Ken Kamins, filmin haklarının New Line'a satıldığını ve seriyi iki yerine üç film yapma fikrinin de New Line'ın kurucusu Bob Shaye'nin fikri olduğunu söyledi.