Pervin Buldan: Kürdistani İttifakı da en kısa zamanda kuracağız

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın genişleyeceğini vurguladı: Kürdistani İttifakı da en kısa zamanda kuracağız. Bu ülkede yok sayılan kim varsa onlarla birlikte olacağız.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Adıyaman'da düzenlediği halk buluşmasına katıldı. Burada yaptığı konuşmada Emek ve Özgürlük İttifakı’nı anlatan Buldan, ittifakı genişleteceklerini de söyledi. 

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre "Adıyaman bir HDP kentidir. Diliyle, kültürüyle, inançlarıyla, Türk’üyle, Kürt’üyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle, HDP’nin rengi cesareti kararlığı Adıyaman’a yansımış. Gittiğimiz her yerde aynı alakayla, aynı ilgiyle karşılaşıyoruz" diyen Buldan'ın konuşması özetle şöyle:

HALK DÖRT GÖZLE SEÇİMLERİ BEKLİYOR: Bu ilgi ve alakanın bu teveccühün elbette halkın AKP ve MHP’den bıkmışlığının, AKP-MHP’nin bu zulmünden, zorbalığından ve insanları perişan hale getiren, açlığı, yoksulluğu, sefaleti bu ülkeye reva gören anlayıştan bıkmışlığının çok açık bir göstergesidir. Artık Türkiye’nin her yerinde AKP ve MHP iktidarına karşı büyük bir öfke var ve onların gitmesi için iktidardan inmeleri için büyük bir kararlılık var. Halk AKP ve MHP’yi iktidardan indirmek için seçimleri dört gözle bekliyor.  
EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI: Bugün de demokrasinin de barışın da kardeşliğin de gerçekten yaşam bulması için bu ülkenin HDP’ye ihtiyacı var. HDP’de bunu bildiği için kendisini genişleten, büyüten ve her geçen bu ülke tarihine adını yazdıran bir parti haline geldi, gelmeye devam edecek. İki gün önce İstanbul’da, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın kurulduğu gün büyük bir coşkuyu ve heyecanı yaşadık. O sinerji Türkiye’nin her yerine moral verdi, güç verdi, enerji verdi, vermeye devam edecek. Onunla sınırlı kalmayacağız. Bunun çok iyi bilinmesi lazım.

6 PARTİYLE SINIRLI KALMAYACAK: İki gün önce deklere edilen Emek ve Özgürlük İttifakı, sadece 6 parti ile sınırlı kalmayacak, bu ülkede ötekileştirilen yok sayılan, inkar edilen, inancından, kimliğinden, dilinden dolayı inkar edilen kim varsa, onun ayağına gideceğiz, onlarla birlikte olacağız ve onları da bu birlikteliğe mutlaka dahil edeceğiz. Çünkü halkın AKP’den kurtuluşu bu anlamda büyümekten, genişlemekten geçiyor.

KÜRDİSTANİ İTTİFAK: Sadece Türkiye’deki sol ve sosyalist güçlerle değil, Kürtlerle büyük bir Kürdistani İttifakı da en kısa zamanda kuracağız. HDP’nin Ekim ayı programlarında Kürdistani partilerle ve Kürt çevrelerle yapacakları buluşmalar var. Kanaat önderlerimiz, yöre derneklerimizle, Kürdistani partilerle, bu ülkede başka bir ittifakın da olduğunu Türkiye halklarına göstereceğiz. Kürtlerle büyük bir Kürdistani İttifakı en kısa zamanda kuracağız. Bunun için bu ittifaklar çerçevesinde şimdiye kadar bize oy vermeyen, bizim elimizi tutmayan, başka partilere oy veren her bir yurttaşımıza mutlaka ulaşmak zorundayız. 

TÜTÜN EMEKÇİLERİ: Bu ülkeyi yönetenlerin adı artık yolsuzluklarla, çetelerle anılıyor. Bu ülkeyi yönetenlerin adı artık Türkiye‘deki işçi sınıfı ve çalışanları perişan etmekle anılıyor. Her yere gidiyoruz ve görüyoruz, işçi perişan, esnaf perişan, kadınlara ve Kürtlere karşı büyük bir düşmanlık var. Gençler yarınlarını göremiyor, umutla yarınlarına bakamıyor. Bu ülkede hem gençlerin hem kadınların geleceğinin, aynı zamanda işçinin, emekçinin, esnafın da geleceğini düşünen bir parti olarak, AKP ve MHP iktidarı bu ülkeye hiçbir şey vaat etmiyor. Adıyaman halkı ve Adıyaman işçisi bunu iyi bilir, tütün üreticisi ve işçisi bunu iyi biliyor.
Tütün işçilerinin yaşadığı sorunların takipçisi olacağımıza, hem onlara söz verdim hem de Adıyaman halkına söz veriyorum. AKP hükümeti tütün üreticisinin ahının altında kalacak. Adıyaman, tek geçim kaynağı olan tütünün üzerine bile bu kadar çöreklenen ve kendi menfaati için tütün işçisini bu hale getiren, esnafı bu hale getiren AKP hükümetine, hem tütün işçilerinin hem de esnafın seçimlerde vereceği büyük bir ders vardır.

SEÇİMLE GİDECEKLERİNİ BİLİYORLAR: Ülkeyi bir savaş konsepti, bir adaletsizlikle, anti demokratik yöntemlerle yönetmeye başladılar. Seçimlerde gideceklerini biliyorlar, gidip de geri gelmeyeceklerini de çok iyi biliyorlar. Başta Adıyaman halkı olmak üzere, Türkiye’nin her yerinde AKP’nin savaş konseptine de adaletsizliğine de hukuksuzluğuna da karşı çıkan milyonlar, bu düzenin değişmesini istiyor. Her gün hakaretler yağdıranlar, HDP’yi hedef haline getirenler, kendi koltuklarını korumak için savaşa sarılanlar, bir gün Rojava’yı, bir gün Yunanistan’ı tehdit edenler bilsinler ki Türkiye halkları, Kürtler ve Türkiye’de yaşayan bütün insanlar sizin savaş sarmalınıza asla izin vermeyecek. (HABER MERKEZİ)