Pervin Buldan, Adalet Nöbeti’ne katıldı

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Diyarbakır’da adalet nöbeti tutan tutuklu yakınlarının eylemine katıldı. Adalet Bakanı Bozdağ’a seslenen Buldan, "Oradaki insanlarla iletişim içerisinde olun" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması için ailelerin başlattığı Adalet Nöbeti, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde devam etti. Nöbete, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran da destek verdi. ATK önündeki açıklamaya katılan Pervin Buldan, Adalet Nöbeti’nin Diyarbakır, Van, İstanbul, İzmir ve Urfa’da 6 aydır devam ettiğini söyledi. Buldan, “Annelerin yüreğindeki sesi, annelerimizin çığlığını duymak, en büyük görev ve sorumluluğumuzdur” ifadelerini kullandı.

Cezaevlerindeki hak ihlallerine ve bazı hasta tutukluların cezaevlerinde vefat ettiğine dikkat çeken Buldan, şöyle konuştu: "Bu yaşanan ölümler elbette cezaevlerinin idaresiyle ve onların emirleriyle değildir. Cezaevlerinde yaşanan ölümlerden bu ülkeyi yönetenlerin elbette bilgisi ve haberi var. Hasta olan tutuklu arkadaşlarımızın tahliyelerinin gerçekleşmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Bugün 1600 hasta tutuklunun bulunduğu cezaevlerinde, her an ölümlerin yaşanacağını bilmelerine rağmen, bu insanların dışarıda tedavi edilmesine izin verilmiyor. Hasta tutuklular, son aşamaya geldikten sonra, son günlerini hastanelerde yaşamını yitirerek tamamlıyorlar."

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a da seslenen Pervin Buldan, “Yeni geldiniz görevinizin başına, oradaki insanlarla iletişim içerisinde olun, oradaki haksızlıkları ve hukuksuzlukları görün ve buna göre tedbir alın” dedi. ATK önündeki açıklama, “Hak, Hukuk, Adalet” sloganıyla sona erdi. (DUVAR)