Peru'nun Washington Büyükelçiliği konutuna saldırı girişimi: Silahlı saldırgan öldürüldü

Peru'nun ABD Büyükelçisi Oswaldo de Rivero'nun konutuna girmeye çalışan silahlı kişi, Gizli Servis görevlileri tarafından öldürüldü.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Washington polisi, Peru'nun Washington Büyükelçisi'nin resmi konutunda silahlı saldırı olduğunu ve Gizli Servis'in olayı soruşturduğunu açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Washington DC Polis Departmanı'ndan yapılan açıklamada, Peru'nun Washington Büyükelçiliği'nin kentin Forest Hills Mahallesi'ndeki resmi konutunda silahlı saldırı olduğuna dair ihbar alındığı belirtildi.

Olaya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Washington DC Polis Şefi Robert Contee, konutu koruyan Gizli Servis elemanlarının konuta zorla girmeye çalışan ve camları kıran saldırganı silahla vurarak öldürdüğünü söyledi.

Saldırganın kimliğini açıklamayan Contee, olaya karışan 2 Gizli Servis elemanının da sağlık kontrolleri için hastaneye gönderildiğini belirtti.

Contee, olayda Peru'nun Washington Büyükelçisi Oswaldo de Rivero ve ailesinin zarar görmediğini de sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Peru ABD Washington