Pera Film’den Dünya AIDS Günü programı: Buradayım!

Pera Film'in her sene Dünya AIDS Günü kapsamında gösterime sunduğu "Buradayım!" adlı film programı, 1-15 Aralık tarihleri arasında izleyicilerle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pera Film, 2017 yılında Dünya AIDS Günü için başlattığı "Buradayım!" adlı film programına bu yıl da devam ediyor. Programda bu yıl, çağdaş sanat organizasyonu Visual AIDS’in devam eden HIV salgınında toplum bakımı stratejilerini vurgulayan ‘Sabırlı Bakım’ seçkisi yer alıyor.

Hükümetlerin ve sivil toplum kuruluşlarının ihmalkârlığına dikkat çekerek toplum destekli bakım, yardımlaşma ve dayanışmanın önemine odaklanan yedi kısa filmlik 'Sabırlı Bakım' seçkisi, bir salgında sadece ilaçların çözüm olabileceği varsayımını geçersiz kılarken toplum destekli çalışmaları kalıcı bir ilaç türü olarak yorumluyor.

Day With(out) Art 2021 programı çerçevesinde hazırlanan ‘Sabırlı Bakım’ seçkisinde yer alan videolar, yedi farklı sanatçı tarafından hazırlandı. Katherine Cheairs, Christóbal Guerra, Danny Kilbride, Abdul-Aliy A. Muhammed ve Uriah Bussey, Béto Perez, Steed Taylor ve J Triangular ve Women’s Video Support Project’in elinden çıkan eserler ilk olarak 1 Aralık Dünya AIDS Günü’nde gösterildi. 

Çözülen Diller

1 – 15 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek "Buradayım!" programı kapsamında ‘Sabırlı Bakım’ seçkisine ek olarak üç film daha gösterilecek. Siyah eşcinsel hareketinin dönüm noktalarından kabul edilen Marlon T. Riggs imzalı "Çözülen Diller" (Tongues Untied, 1989), yönetmenler Thiago Amaral Minamisawa, Bruno H. Castro ve Guto BR’ın gerçek bir hikâyeden esinlenerek HIV ile yaşayan bir kişinin itiraflarını takip ettikleri "Kanıyorum" (Sangro, 2019) ve 1980’li yıllarda askeri diktatörlüğün hüküm sürdüğü Arjantin’de bir grup drag queen ve trans kadının sahneledikleri gösterilerle AIDS ve polis şiddetine karşı toplumu nasıl harekete geçirdiklerini konu alan Agustina Comedi imzalı "Pleybek" (Playback, 2019) filmleri izleyicilerle buluşacak. 

Pera Müzesi’nde gerçekleştirilecek programa dair detaylı bilgiye ve gösterim takvimine Pera Müzesi’nin internet sitesi üzerinden ulaşılabilir.