Pentagon, tüm ordu için Covid-19 aşısını zorunlu hale getirdi

ABD Savunma Bakanı Austin, tüm askerlere Covid-19 aşısı yaptırmanın zorunlu hale geldiğini belirten bir genelge yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, kuvvet komutanlıklarına gönderdiği genelgede, tüm askerler için korona virüsü (Covid-19) aşısının zorunlu hale getirildiğini bildirdi.

Austin, genelgede, "Sağlık uzmanlarıyla ve askeri yetkililerle yaptığım istişare ve Başkan’ın da desteği ile Covid-19'a karşı zorunlu aşının Amerikan halkını savunmak ve orduyu korumak için gerekli olduğuna karar verdim" ifadelerini kullandı.

Bakan Austin, tüm kuvvet komutanlarına ve genel sekreterlerine silahlı kuvvetler içinde aşı olmayanların derhal aşı yaptırılması konusunda talimat verdiğini aktararak, zorunlu aşıların sadece ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin tam onay verdiği aşılardan oluşacağı bilgisini paylaştı.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şu anda zorunlu aşının sadece Pfizer-Biontech aşısı olacağını dile getirdi. Kirby, ordunun şu ana kadar yüzde 68'inin aşı yaptırdığını aktardı.

ABD Savunma Bakanı Austin, daha önce aşının ordu mensuplarına zorunlu olması için ABD Başkanı Joe Biden'dan onay isteyeceğini açıklamıştı. (WASHINGTON/AA)