Pentagon: Suriye'de SDG ile ortak devriyeler başladı

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Ryder, Suriye'de SDG ile ortak devriyelerin başladığını söyledi. Ryder, "Orada yerel ortaklarla çalışma odağımız IŞİD'in yeniden yapılanmasını önlemek üzerinedir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile ortak devriyelerin yeniden başladığını duyurdu. Günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ryder, Suriye'de ortak devriyelerin başladığını söyledi.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine olası kara harekatına ilişkin soruları cevaplamayacağını belirten Pentagon Sözcüsü, şöyle konuştu: "ABD adına şunu söyleyebilirim, Suriye Demokratik Güçleri ile ortak operasyonlarımız 9 Aralık itibarıyla tam bir şekilde başladı. Tekrar söylüyorum, orada yerel ortaklarla çalışma odağımız IŞİD'in yeniden yapılanmasını önlemek üzerinedir."

"Türkiye, çok yakın bir NATO müttefiki olmaya devam ediyor" diyen Ryder, "Türkiye ile istişare etmeye ve yakın çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

AP, DEVRİYELER 'KISMEN' BAŞLADI DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde AP ajansı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'ye yönelik hava harekatı sonrası SDG ile ortak devriyelerini azaltan ABD'nin ortak devriyelere yeniden başladığını belirtmişti. AP ajansına konuşan ABD'li yetkililer, IŞİD karşıtı operasyonların başlamadığını, ortak devriyelerin 'belirli bir alanla' sınırlı tutulacağını bildirmişti. Yetkililer, IŞİD üyelerinin ailelerinin tutulduğu El Hol ve diğer kampların çevresinde devriyelerin yapıldığını dile getirmişti. (DIŞ HABERLER)