Pentagon: 'Moskova' kruvazörünün Ukrayna tarafından vurulduğunu teyit ettik

Pentagon'dan bir yetkili, Rusya'ya ait kruvazör gemisi “Moskova”nın, Ukrayna tarafından vurulduğunu doğruladıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) üst düzey bir yetkili, Rusya'nın Karadeniz'de batan önemli gemilerinden “Moskova” isimli kruvazörün, Ukrayna tarafından fırlatılan iki Neptün füzesi ile vurulduğunu teyit ettiklerini söyledi.

Anadolu Ajansı'na açıklama yapan Pentagon yetkilisi, “Ukraynalıların Rus kruvazörünü iki Neptün füzesi ile vurduğunu teyit ediyoruz” diye konuştu.

Yetkili, bunun dışında herhangi bir detay vermedi.

NE OLMUŞTU?

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın Karadeniz filosundaki amiral gemisi “Moskova”nın, 13 Nisan gecesi Neptün füzeleriyle vurulduklarını ve gemide yangın çıktığını duyurmuş, Rusya Savunma Bakanlığı ise gemiden çıkan yangın nedeniyle mühimmat patlaması yaşandığını belirtmişti.

Rusya, hasar gören geminin, dün limana çekilirken “hasar ve denizdeki fırtına nedeniyle dengesini kaybederek battığını” açıkladı.

Pentagon'dan üst düzet bir yetkili, önceki gün Moskova kruvazöründeki patlamadan sonra Karadeniz'in kuzeyindeki gemilerini daha da güneye çektiğini söylemişti. (HABER MERKEZİ)