Penaltıyı paslaşarak kaçırdılar, 5 dakika sonra telafi ettiler

İstanbulspor maçında penaltıyı paslaşarak kullanan ve golü kaçıran Kerem Aktürkoğlu ve Icardi, 5 dakika sonra gole imza attı. Asist Aktürkoğlu'ndan, gol Icardi'den geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray, Süper Lig'deki erteleme maçında İstanbulspor'u 1-0 mağlup etti. Galibiyet golünü 42. dakikada Mauro Icardi attı.

Galatasaray'ın bu golden 5 dakika önce kaçırılan penaltı gündem oldu.

35. dakikada Mauro Icardi'nin yerde kaldığı pozisyonda hakem Abdulkadir Bitigen penaltı noktasını gösterdi.

Penaltıdan önce Kerem Aktürkoğlu ve Icardi, bir süre konuştu. Ardından Icardi, topu Aktürkoğlu'na bıraktı.

37. dakikada topun başına geçen Aktürkoğlu, penaltıyı pas olarak kullandı. Aktürkoğlu'nun solundan hızla ceza sahasına giren Icardi, kaleci ters köşeye yatmışken topu dışarı gönderdi.

Kaçan golün ardından Galatasaraylı oyuncular büyük üzüntü yaşadı. Fakat 5 dakikada sonra Aktürkoğlu'nun pasında Icardi 3 puanı getiren golü attı.

Penaltı pozisyonu sosyal medyanın en çok konuşulan konularından oldu. Yayıncı kuruluş X hesabından (eski adıyla Twitter) yaklaşık 1 milyon kez izlendi.

OKAN BURUK: OYUNCULARIMIN ARKASINDAYIM

Maçın ardından Bein Sports'a konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, penaltı organizasyonuyla ilgili "Aslında bu zamandır kendir aralarında uzun zamandır konuştukları, planladıkları bir şeydi. Geçen sene de birkaç maç bunu konuşmuşlardı, bugün denediler" dedi.

"Oyuncularımın aldıkları sorumluluğa saygı duyuyorum. Penaltı kaçabilir. Belki üzülüyoruz, kızıyoruz. Belki direkt vursa da kaçabilirdi. Oyuncuların özgüveni var. Icardi daha önce de bunu yapmıştı. Daha önce yaptığı için de tekrarlamak istedi" diyen Buruk, şunları söyledi:

"Oyuncularımın bu kararına saygı duyuyorum. Oyuncularımın yanındayım. Önemli olan pozisyona girmek, gol atmak. Yanlış anlaşılmasını istemiyorum, rakibimize karşı yapılmış bir saygısızlık olarak anlaşılmasını istemiyorum. Geçen sene çok daha zorlu maçlarda denemek istediler. Önemli olan kendilerine olan güvenleri ve çok kısa bir süre sonra Mauro attığı golle galibiyette önemli bir rol oynadı." (HABER MERKEZİ)