Peker'den Ağar'a suikast suçlaması: Fare Murat’ın Dubai’de ne işi var?

Sedat Peker, Mehmet Ağar’a yönelik yeni iddialarda bulundu: 'Bana karşı bir suikast hazırlığının konuşulduğu bir zamanda ‘Fare Murat’ın Dubai’de ne işi var?’

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sedat Peker, 'basın danışmanı' Emre Olur’un Twitter hesabından, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ı hedef alan açıklamalar yaptı, çeşitli iddialarda bulundu.

Azeri gazeteci Eynulla Fatullayev’e konuşan Ağar, Azeri iş insanı Mübariz Mansimov'un hakkındaki iddialarıyla ilgili ''Konuştuklarının hepsi yalandır aşağı yukarı'' demişti. 

Bu açıklamaların ardından, Emre Olur'un hesabından Ağar'a yönelik, "Mehmet Ağar derin devletin başı, Mübariz Mansimov’un söylediği şeylerden sadece birini yalanlamışsın. Ancak bazı gazeteler Sedat Peker’i yalanladı diye haber yapmışlar. Reis yalanlanmayı hiç sevmez. Bence bu işi düzelt yoksa akşama SADAT’cılardan daha kötü duruma düşersin" şeklinde 'uyarı' yapıldı ve akşam saatlerinde aynı hesaptan Peker'in açıklamaları paylaşıldı. 

Paylaşımlarda, Ağar ile Mübariz Mansimov arasındaki 'dostluğun' bitiş nedeni "Tolga Ağar'ın uyuşturucu kullanması" ve bu nedenle Mansimov tarafından kovulması olduğu öne sürüldü.

Peker ayrıca Tolga Ağar'ın 'Aydın Yenipazar Cezaevi'nde yapılan helikopter pisti için Mübariz Mansimov'dan 50 bin dolar aldığını' iddia etti. 

Sedat Peker, Kayseri’de 2020 yılında öldürülen iş insanı Orhan Adıbelli cinayetinde Mehmet Ağar'ın parmağı olduğunu da öne sürdü. 

Peker, kendisine karşı bir suikast hazırlığının konuşulduğu bir zamanda 'Mehmet Ağar'ın Dubai'ye, ortağı olduğunu öne sürdüğü "Fare Murat" lakaplı Murat Boyracı’yı yolladığı' iddiasında bulundu.

Mehmet Ağar'ın İran vatandaşı Ahmed Nazari’yi Türkiye’de sakladığını, sonra da vatandaşlık verdirdiğini de öne süren Peker, "Geçen sene ben paylaşım yapmaya başlayınca ortalık karıştı diye onu Dubai’ye yolladın" dedi.

 

NE OLMUŞTU? 

Sedat Peker yayınladığı videolarda, Mehmet Ağar’ın Azeri iş insanı Mübariz Mansimov’a ait Yalıkavak Marina’ya “çöktüğünü” iddia etmişti. İddialar üzerine Mehmet Ağar ve oğlu Tolga Ağar, marinanın yönetiminden ayrılmak zorunda kalmıştı. Mansimov da Peker’in iddialarının doğru olduğunu belirterek, Mehmet Ağar’ı suçlamıştı. Ağar da önceki gün, Mansimov’u yalanlayan bir açıklama yaparak, “Bizim işlerimiz devlet işleridir” demişti. Ağar’ın sözleri “Ağar Sedat Peker’i yalanladı” şeklinde servis edilince, Sedat Peker, Mehmet Ağar’la ilgili yeni paylaşımlar yapacağını duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)