Peaky Blinders setinde 'korona virüsü' incelemesi

Peaky Blinders setinde inceleme başlatıldı: Yapımcılar, sette korona vakası olmasına rağmen çekimlere devam ettikleri iddiasıyla suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Peaky Blinders dizisinin setinde korona virüsüne yönelik kuralların ihlal edildiği gerekçesiyle inceleme başlatıldı. Yapımcılar, dizinin 6. ve son sezonunun çekimleri sırasında bir çalışanın korona virüsü testinin pozitif çıkmasına rağmen çekimlere devam edilmesi iddiası nedeniyle yapım ekibinin sağlığını riske atmakla suçlanıyor.

Independent Türkçe'nin The Guardian'dan aktardığına göre, dizinin çekimlerinin bu hafta ekipten bir kişinin testinin pozitif çıkmasından sonra durdurulduğu duyurulmuştu. Ancak yapım ekibinde yer alan bazı çalışanlar,  ekipten bir kişinin durumu öğrenip çekimleri durdurana kadar çekimlerin birkaç saat devam ettiğini iddia etti. Testi pozitif çıktığı belirten kişinin daha sonra tekrar test yaptığında sonucun negatif çıktığı ve çekimlerin devam ettiği aktarıldı. 

Dizi adına açıklama yapan sözcü, testi pozitif çıkan kişinin kim olduğunu açıklamadı. Sözcü, "Peaky Blinders'ın çekimleri ekipten bir kişinin testinin pozitif çıkması nedeniyle durduruldu. Yönetmeliğe uygun olarak bu kişi bir NHS (Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Servisi) testi yaptırdı ve onunla temas kuran herkes kendini tecride aldı. Peaky Blinders'ta ekibimizin güvenliği büyük önem taşıyor. NHS testi negatif çıktı ve çekimlere perşembe devam edildi" ifadelerini kullandı.