Pazartesi de devam edecek: Meteorolojiden 15 il için turuncu, 16 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji 15 il için turuncu, 16 il için sarı kodlu uyarı yayınlayarak kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu. AFAD da ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirterek önlem alınmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İki gündür ülke genelini etkisi altına alan soğuk hava kuvvetli sağanak yağış, fırtına ve kar yağışı yeni haftada da bazı bölgelerde devam edecek. 

Meteoroloji 20 Kasım Pazartesi günü; 15 il için turuncu, 16 il için ise sarı kodlu olmak üzere toplam 31 il için meteorolojik uyarı yaptı.

Adıyaman, Batman, Bingöl, Bolu, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Hakkari, Karabük, Kastamonu, Sakarya, Dersim, Urfa, Şırnak ve Zonguldak için turuncu uyarı bulunuyor.

Ağrı, Ardahan, Bartın, Bilecik, Bitlis, Bursa, Elazığ, Erzurum, Kars, Kocaeli, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Siirt ve Yalova için ise sarı kodlu uyarı verildi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Meteorolojinin uyarılarının ardından AFAD'dan da açıklama geldi. Açıklamada "Sarı ve turuncu meteorolojik uyarı verilen illerde ekiplerimiz teyakkuz halinde olup; gelen ihbarlara süratle müdahale edilmektedir. Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz" denildi. (HABER MERKEZİ)