Pazarcık’ta hortum: 1 ölü, 50 yaralı

Maraş’ın Pazarcık ilçesinde yaşanan hortum can kaybına neden oldu. Hasarlı binaların çatıları, çadırların üzerine düşerken 1 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi de yaralandı.

Hortum nedeniyle bazı çadırlar kullanılmaz hale geldi.
Google Haberlere Abone ol

Fırat Bulut

DUVAR - Maraş’ın Pazarcık ilçesinde bugün öğlen saatlerinde etkili olan fırtına hortuma dönüştü. Depremzedelerin kaldığı çadır ve konteynerleri vuran hortum nedeniyle 1 kişi hayatını kaybederken, en az 50 kişi de yaralandı.

Hortumun yaşandığı bölgede, ağaçlar devrildi. 

‘ÇATILAR ÇADIR KENTLERİN ÜZERİNE DÜŞTÜ’

Yaşananlarla ilgili CHP Maraş Milletvekili Ali Öztunç, ağır hasarlı binaların çatılarının uçarak çadır kentlerin üzerine düştüğünü söyledi: “Ben şu an olay yerindeyim. Can kaybı da var, yaralılar da var. Bir anda oldu hortum. Ağır hasarlı binaların çatıları 200-300 metre mesafedeki çadır kentlerin üzerine düştü. Çok sayıda ağaç devrildi, araba zarar gördü. İki kişi yaşamını yitirdi, 46 yaralımız var.”

Ankara Büyükşehir Belediye’sinin zarar gören çadırları yeniden kurmaya başladığını söyleyen Öztunç, depremzedelerin şu an dışarda kaldığını aktardı. 

‘DEPREM GİBİ BİR ETKİ YARATTI’

Bölgede bulunan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Parti Meclisi üyesi Erhan Yapıcı ise yüzlerce çadırın kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Parti olarak bölgede kriz masası oluşturduklarını söyleyen Yapıcı şu bilgileri verdi: “Durum çok kötü. İnsanlar çadırlara sığınmışlardı, çadırlardaki yatak, yorgan, yaşam malzemeleri de kalmadı. Şu an biz sahaya indik, tespitler yapıyoruz. Oluşturduğumuz kriz masası üzerinden çağrılarımızı yaptık, çadır temini konusunda çalışma yürüttük. Çadırlarımız yola çıktı. Elimize yetişen çadırları hemen halka ulaştırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Hortumun saat 15.00 gibi meydana geldiğini aktaran Yapıcı, “Yağış, fırtına hortum... Deprem gibi bir etki yarattı burada. Deprem sırasında zarar gören binalarda yıkım meydana geldi. Pazarcık’ta evlerin üzerinde çatı kalmadı diyebiliriz. Hasarlı binalarda daha fazla hasar oluştu. Çadırlar kullanılamaz hale geldi. Depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımızı başlattık” dedi.

FAHRETTİN KOCA: YARALILARIN CİDDİ SAĞLIK SORUNU BULUNMUYOR

Twitter hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralıların hayati tehlikesi olmadığını belirtti.

Koca, "Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde bulunan çadır kentte sağanak yağış ve rüzgâr nedeniyle 1 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, 50 kişi yaralanmıştır. Yaralılardan herhangi birinin şu an ciddi sağlık sorunu bulunmuyor. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, olaydan etkilenenlere geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.