Paşinyan'dan 'Türkiye' açıklaması: Normal ilişkiler için büyük fırsat var

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan-Türkiye sınırının yakında açılmasını umduğunu, bunun iyi komşuluk ve normal ilişkilerin gelişmesi için temel olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan hükümetin eylem planına ilişkin 2022 raporunun görüşüldüğü meclis oturumunda Türkiye-Ermenistan ilişkilerine dair konuştu.

Armenpress haber sitesinin aktardığına göre, Nikol Paşinyan, "Ülkelerimiz arasında normal ilişkiler kurmak için büyük bir fırsat var" ifadelerini kullandı. Maraş depremlerini hatırlatan Ermenistan Başbakanı, bu fırsatın 'depreme insani, iyi komşuluk değerlerine dayalı bir mantıkla yanıt vermeye karar verdiklerinde arttığını' söyledi.

'SINIRIN YENİDEN AÇILACAĞINI UMUYORUM'

'Türkiye hükümeti ve kamuoyunun da Ermenistan'ın eylemlerini bu şekilde algılayıp kabul ettiğini' aktaran Ermenistan Başbakanı Paşinyan, "Tarihi ve ilgili konuları algılama perspektifleri değişmemiş olsaydı, arama kurtarma ekibi ve insani yardım gönderme kararı almayacaktık. Türkiye de Ermenistan'ın samimiyetine inanmasaydı, kurtarma ekibi ve yardım için Margara Köprüsü'nü açmazdı" dedi.

Ermenistan-Türkiye sınırının yakında açılmasını umduğunu ve bunun iyi komşuluk ve normal ilişkilerin gelişmesi için temel oluşturacağını kaydeden Paşinyan, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan'ın Ankara ziyaretini hatırlatarak, "Mirzoyan'ın Ankara ziyareti sırasında Türkiye Dışişleri Bakanlığı önünde dalgalanan düzinelerce Ermenistan bayrağı, sadece bir protokol özelliği değil, umutsuzluk içinde umudun bulunabileceğine dair şaşırtıcı bir farkındalıktı. Ermenistan ve Türkiye bayrakları, ilişkilerimizin ve yıkıcı depremin yıkıntıları üzerine çekildi" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)