Paşinyan: Karabağ'da çatışmalar ancak Türkiye'nin tutum değiştirmesiyle durulacak

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'da etkisini sürdüren çatışmaların Türkiye'nin 'tutum değiştirmesiyle' durulacağını söyledi. Paşinyan, "Türkiye'nin tutumu değişmediği sürece Azerbaycan'ın savaşmayı bırakacağına inanmıyorum" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'da süren çatışmaların durmasının ancak Türkiye'nin 'tutum değiştirmesiyle' mümkün olabileceğini dile getirdi. Reuters ajansına konuşan Paşinyan, Ankara'nın 'pozisyonunun değiştiğine dair herhanagi bir işaret görmediğini' söyledi

Ermenistan Başbakanı, "Türkiye'nin tutumu değişmediği sürece Azerbaycan'ın savaşmayı bırakacağına inanmıyorum" dedi. Paşinyan, Türkiye'yi ateşkesi sabote etmekle suçlarken, Ankara'nın 'yayılmacı politikalarını daha ileriye götürmek için Güney Kafkasya bölgesine girmeye çalıştığını' öne sürdü ve şöyle konuştu: "Türkiye, Akdeniz'de Yunanistan ve Kıbrıs'a karşı, Libya'da, Suriye'de veya Irak'ta yürüttüğü politikayı sürdürmek için Güney Kafkasya'ya geldi. Bu yayılmacı bir politika. Ve sorun şu ki, Güney Kafkasya'daki Ermeniler bu yayılmacı politikayı uygulama yolunda kalan son engeldir." (DIŞ HABERLER)