Paşinyan: Biden'ın soykırımı tanımasında bir dizi faktör etkili oldu

Ermenistan Başbakan Vekili Nikol Paşinyan, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ermeni Soykırımı'nı tanımasında kısa, orta ve uzun vadeli faktörlerin etkili olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ermenistan Başbakan Vekili Nikol Paşinyan, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ermeni Soykırımı'nı tanımasında bir dizi faktörün etkili olduğunu söyledi. Paşinyan, parlamentoda milletvekillerine yaptığı konuşmada, Paşinyan, "Soykırım tanınmasında uzun, orta ve uzun vadeli faktörler etkili oldu. Uzun vadeli faktör, Ermeni topluluğunun ve tüm Ermeni diasporası kurumlarının tutarlı şekilde çalışmasıyla bağlantılı. Orta vadeli faktör, Türkiye'nin bölgesel politikası ve Ankara ile Washington arasında doğan anlaşmazlıkla bağlantılı" dedi.

Sputnik'in aktardığına göre Paşinyan, kısa vadeli faktörü de 'Türkiye'nin Eylül 2020'de Dağlık Karabağ'da yeniden alevlenen çatışmalara açık ve aktif şekilde müdahil olması' şeklinde tanımladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Ermeni Soykırımı'nın 106'ıncı yıldönümü için 24 Nisan'da yaptığı açıklamada 'soykırım' sözcüğünü kullanmıştı. Biden, "Ermenilerin hikâyesini onurlandırıyoruz. Acılarını görüyoruz. Tarihi teyit ediyoruz" demişti. (Sputnik)