Paşinyan, Bakü ile 'esir takası' konusunda Putin'den yardım istedi

Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşen Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'la esir takası konusunun hala çözüme ulaşmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın başkenti Moskova'ya düzenlediği ziyaret kapsamında Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'da Bakü ile esir takasının hala çözüme ulaşmadığını belirtti. Putin'den Azerbaycan ile esir takası konusunda yardımcı olmasını isteyen Paşinyan, Dağlık Karabağ’da görev yapan Rus barış gücünün 'bölgedeki istikrar ve güvenliğin en önemli unsuru haline geldiğini' söyledi. Paşinyan, Ermenistan'da yeni nükleer santral inşasını görüşmek istediğini de aktardı. 

Sputnik'in aktardığın göre, Paşinyan şu ifadeleri kullandı: "Her şeyden önce Dağlık Karabağ'daki Rus barış gücü askerlerinin varlığının bölgede istikrar ve güvenlik için en önemli unsur haline geldiğini belirtmek isterim. Bu bağlamda bugün sizlerle bölgemizdeki, Dağlık Karabağ'daki, Ermenistan ve çevresindeki güvenlik sisteminin mimarisi ile ilgili görüşlerinizi ele almayı umuyorum. Elbette bugün Rus-Ermeni ortak kuvvet grubunun faaliyetlerinin bazı nüanslarını görüşeceğiz." (Sputnik/DIŞ HABERLER)