Parti liderinin yarı çıplak 'Nazi selamı' fotoğrafı tartışma yarattı

Finlandiya'da kısa süre önce Sosyal Demokrat Parti'nin lideri seçilen Antti Lindtman'ın 20 yıl önce çekilen görüntüleri yeniden gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Finlandiya'da Sanna Marin'in istifasının ardından Sosyal Demokrat Parti (SDP) liderliğine seçilen Antti Lindtman'ın 20 yıl önce çekilen görüntüleri tartışma yarattı. Kamuoyuna yansıyan fotoğraflarda yarı çıplak Lindtman, Nazi selamı veren arkadaşlarının yanında görülüyor.

'HİÇBİR ZAMAN NAZİ SEMPATİZANI OLMADIM'

Lindtman'ın fotoğraflarına ilişkin tartışmalar, yakın zamanda muhalefetteki SDP genel başkanı seçilmesinin ardından yeniden canlandı. Sosyal medyadaki tartışmalara ilişkin yeni bir açıklamada bulunmayan parti liderinin fotoğrafları, geçtiğimiz aylarda da gündeme gelmişti. Konuya ilişkin Ilta-Sanomat gazetesine konuşan Lindtman, "Hiçbir zaman Nazi sempatizanı olmadım. O zamanlarda bile neo-Naziler görüşlerimi sevmiyordu" demişti.

EKONOMİ BAKANI İSTİFA ETMİŞTİ

Irkçı bir etkinlikte yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Finlandiya Ekonomi Bakanı Vilhelm Junnila, temmuz ayında istifasını sunmuştu. Junnila, söylemlerinin 'espri' olduğunu ileri sürmüştü. 'Afrikalı kadınlara kürtaj uygulanması taraftarı olduğu' yönündeki ırkçı ve cinsiyetçi açıklamalarına da değinen eski bakan, 'nüfus artışını' gerekçe göstermiş ve söylemlerini savunmuştu: “Ekonomik büyümeden daha hızlı nüfus artışıyla, yoksullukla mücadele etmek ve refahı sürdürülebilir bir şekilde güçlendirmek son derece zordur." (DIŞ HABERLER)