Parktaki taşa 'tecavüz' notu yazan çocuk bulundu

Antalya Kepez'de yeşil alandaki bir taşın üzerine 'Tecavüze uğruyorum' notu yazarak yardım isteyen 12 yaşındaki çocuk bulundu. Çocuğun 7 yıldır komşusunun istismarına maruz kaldığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya Kepez'de bir taşın üzerine "Yaşım 12, adım A. Tecavüz ediliyorum, lütfen yardım edin" yazan kız çocuğu bulundu. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, çocuğun sağlığının iyi olduğu, konu ile ilgili avukatların hukuksal çalışma başlattığı duyuruldu.

Antalya Kepez ilçesi Osman Yüksek Serdengeçti Caddesi’ndeki yeşil alanda bulunan bir taşın üzerinde “Yaşım 12, tecavüz edildim, adım A. Hala tecavüz ediliyorum. Lütfen yardım edin” notu yazıldı. Sosyal medyada yapılan paylaşımlar üzerine harekete geçen polis notu yazan çocuğun kimliğini tespit etti. Sözcü'den İsmail Akın'ın haberine göre Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'ndan yapılan açıklamada çocuğun yaşının küçük olması nedeniyle daha fazla detay verilmeyeceği, psikologların çocukla ilgilendiği belirtildi. Konunun adli boyutunda da Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu avukatlarının çalışma başlattıkları aktarıldı.

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği kurucusu ve Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Antalya-Kepez'de istismara uğradığını taşa yazan 12 yaşındaki A. bulundu. 5 yaşından beri komşusunun istismarına uğruyormuş. TC. İçişleri’ne teşekkür ediyoruz. Çocuğumuzun ve davanın takipçisi olacağız. Bu haysiyetsizler gün ışığı görmemeli” ifadesini kullandı. 

55 YAŞINDAKİ KOMŞU GÖZALTINA ALINDI

Çocuk İzlem Merkezi'nde psikolog eşliğinde ifadesine başvurulan 12 yaşındaki A.K.’ye komşuları H.E.'nin (55) beş yıldır cinsel saldırıda bulunduğu iddia edildi. Bir süre öne Adana'ya taşındığı belirlenen H.E., gözaltına alındı. H.E.'nin bir süre önce zaman zaman Antalya'ya gelerek cinsel saldırıyı sürdürdüğü ileri sürüldü. (HABER MERKEZİ/DHA)